Hlavní obsah

Hollywoodská krasavice číslo jedna vstupuje do 3D sci-fi Gravity

Novinky, Stanislav Dvořák

3D sci-fi velkofilm Gravity režiséra Alfonso Cuaróna přišel o hlavní představitelku (Angelina Jolie), ale nakonec na tom vydělal. Roli totiž chce převzít momentálně nežádanější hollywoodská krasavice Scarlett Johanssonová.

Foto: Mario Anzuoni, Reuters

Scarlett Johanssonová

Článek

Jak informoval server NY Daily News, Angelina Jolie stála o roli do chvíle, než zjistila, že nebude jedinou hlavní postavou filmu, ale "jen" hlavní ženskou postavou. O místo se v kosmické lodi bude muset dělit s Robertem Downeym Jr. Scarlett ovšem herecký kolega nevadí, a proto roli převzala. Smlouva ale podle serveru ještě není podepsána.

Sci-fi není pro Johanssonovou neznámým prostředím. Hrála v několika sci-fi filmech, k nimž patří i nedávno uvedený Iron Mana 2 nebo poněkud úsměvný horor Pavoučí teror, ve kterém se objevila na počátku své kariéry.

Na stříbrném plátně ji proslavily filmy na přelomu tisíciletí jako Přízračný svět, Muž, který nebyl a Zaříkávač koní. V poslední době je hodně spojována s režisérem Woody Allenem, se kterým natočila sérii podařených komedií a dramat Sólokapr, Match Point - Hra osudu a Vicky Christina Barcelona.

Režisér Cuarón prohlašuje, že Gravity bude technologicky nejambicióznější sci-fi film od Avatara. Dva lidé se v něm po zkáze velké vesmírné stanice budou muset s omezenými technickými prostředky dostat na zem.

Reklama

Výběr článků

Načítám