Hlavní obsah

Nová CD: Tom Jones, Iron Maiden nebo Buckcherry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden přináší řadu hudebních novinek na CD. Mezi nimi nová deska legendárního zpěváka Toma Jonese nazvaná Praise And Blame, počin heavymetalové kapely Iron Maiden Final Frontier, novinku od Plan B Defamation Of Strickland Banks a album All Night Long od amerických rockerů Buckcherry.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová CD

Článek

Tom Jones: Praise And Blame

Legendární zpěvák Tom Jones, který nedávno oslavil 70. narozeniny, se rozhodl vzdát poctu svým oblíbeným kolegům a natočil desku plnou coververzí. Název dostala Praise And Blame.

Na desce je jedenáct písní a do života ji uvedl speciální dvojsingl, který tvoří předělávka písně Johna Lee Hookera Burning Hell a coververze písně legendárního Boba Dylana What Good Am I. Kromě těchto dvou legend album nabízí ještě předělávky písní od Susan Werner, Mahalia Jackson, Sister Rosetta Tharpe nebo The Staple Singers.

Celé album vzniklo v produkci Ethana Johnse, který produkoval například alba pro Lauru Marling nebo Kings Of Leon. Jeho inovátorský pohled dodal starým hitům v novém kabátě naprosto ojedinělý rozměr.

„Tahle deska je evokující kolekcí, na které se vracím ke svým kořenům. Při interpretaci těchto bluesových, gospelových a country písní jsem měl srdce na dlani a veškeré emoce na desce jsou pravé,“ uvedl Jones.

Universal Music

Iron Maiden: The Final Frontier

Legendární heavymetalová kapela Iron Maiden vydává novou desku, kterou nazvali The Final Frontier. Novinka nabízí desítku nových písní s celkovou stopáží téměř sedmasedmdesáti minut.

Produkce nové desky se ujal dlouholetý spolupracovník kapely Kevin Shirley, který se s kapelou zavřel počátkem tohoto roku do Compass Point Studios na Bahamách. Následně se band přesunul do Los Angeles.

„Vzhledem k tomu, že tuhle píseň budeme hrát i na našem nadcházejícím turné, které začíná již za pár dní, myslíme si, že to bude pro fanoušky fajn dárek a navíc je nové album parádně naladí,“ uvádí frontman Bruce Dickenson.

EMI/Virgin

Plan B: Defamation Of Strickland Banks

Druhá studiová deska rappera Bena Drewa (říká si Plan B) s názvem The Defamation of Strickland Banks zabodovala také v britských žebříčcích . Ačkoliv Plan B má pověst drsného rappera, jeho aktuální počin chutná více soulově.

Vydal si jej ve vlastní režii., s produkcí mu vypomohl Paul Epworth, který mimo jiné spolupracuje s Kate Nash nebo Primal Scream. Na albu vypráví Plan B příběhy smyšlené postavy Stricklanda Bankse.

Warner Music

Buckcherry: All Night Long

Páté studiové album amerických rockerů Buckcherry, kteří vznikli v roce 1995 a mají také nominaci na Grammy, nese název All Night Long.

Na desce o objemu jedenácti songů pracovali s producentem Martim Frederiksenom (ten je znám spoluprací s Aerosmith nebo Deff Leppard) a kytaristou Keithem Nelsonom.

EMI/Virgin

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám