Hlavní obsah

Donutil načetl Černé barony na čtyři CD

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švandrlíkovi Černí baroni vyjdou 6. září jako audiokniha na čtyřech CD. Humoristickou klasiku načetl Miroslav Donutil, který hrál i ve slavné filmové verzi z 90. let.

Článek

Oblíbenost Švandrlíkova románu Černí baroni je obrovská, o čemž svědčí i neustálé reedice a mnoho pokračování, které autor dopisoval po listopadu 1989.

I postava poručíka Troníka, kterou si Miroslav Donutil mistrovsky vychutnal ve filmové adaptaci Černých baronů, přispěla k tomu, že téměř každý Čech ví, co je to "kontrolní otázka".

“Práce s mikrofonem mě baví, protože mimo jiné poskytuje možnost zahrát si postavy, které by mne například v divadle, nebo ve filmu minuly. Natočit knihu Černí baroni, je něco, co se neodmítá a já za tu nabídku děkuji. Doufám, že se posluchačům výsledek bude líbit,“ řekl Donutil k audioknize.

K postavě poručíka Troníka dodává: „Já sám jsem nikdy na vojně nebyl, ale pravda je, že díky vyprávění mých spolužáků o jistém důstojníkovi a díky setkání s jedním naším tehdejším diplomatem, který šišlal, jako později já ve filmu, jsem spojením těchto dvou jedinců vytvořil poručíka Troníka.“

Jako o ideálním interpretovi pro Černé barony mluvil o Donutilovi ještě za svého života Miloslav Švandrlík. Úpravy a režie audioknihy se ujal František Špergr, který v minulosti převedl do podoby CD i další autorovy knihy – Doktora od Jezera hrochů (s Bohumilem Kleplem) a Neuvěřitelné příhody žáků Kopyta a Mňouka (s Pavlem Liškou a Tomášem Matonohou).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám