Hlavní obsah

V České televizi se dál hrají personální šachy

Právo, jp

Před týdnem ohlásil generální ředitel ČT Jiří Janeček výměny ve vrcholovém vedení a po týdnu se zdá, že v některých televizních útvarech nezůstane kámen na kameni. Není snad dne, kdy by některý z internetových serverů nebo deníků nepřišel s další „bombovou“ personální změnou ve veřejnoprávní televizi.

Článek

Údajně dojde na střídání stráží u šéfredaktora zpravodajství, kde současného Michala Petrova má nahradit od září Karel Novák. Ten již několik let vede zpravodajství ostravského studia ČT.

Moderátorka a dramaturgyně pořadu Hyde Park Pavlína Kvapilová prý dostala nabídku od Milana Fridricha, aby se stala zástupkyní ředitele divize nových médií, kterým začne Fridrich šéfovat.

Nový ředitel zpravodajského okruhu ČT 24 Roman Bradáč snad hodlá vyměnit některé moderátory. Padlo prý jméno moderátorky Událostí, komentářů Daniely Drtinové a jméno dramaturga Reportérů ČT Marka Wollnera. Ten ale v rozhovoru pro server Digizone řekl, že ho Bradáč v úterý ujistil, že s ním na obrazovku počítá.

Hlavu do písku dává před žádostmi novinářů, zda mohou personální šachy potvrdit nebo vyvrátit, tiskové oddělení ČT. Vydalo jen strohou větu: „Česká televize bude o všech případných personálních změnách v souvislosti s restrukturalizací a s nástupy nových manažerů informovat po jejich realizaci, tedy po 1. srpnu. Podepsán Tiskový útvar ČT.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám