Hlavní obsah

Pražský kinobus vykazuje rekordní návštěvnost

Právo, Novinky, kaz, bha
Praha

Měsíc od zahájení jízdy speciálně upraveného autobusu Prahou navštívilo promítání pod širým nebem už 9500 diváků. Největší zájem zatím byl o film 3 sezóny v pekle.

Článek

Kinobus nyní začíná s nabídkou druhé poloviny svého programu. Diváci tak mohou 29. července v Uhříněvsi zhlédnout film Kawasakiho růže, 30. 7.–2. 8. v Kunraticích postupně filmy Protektor, Muži v říji, Jak vytrhnout velrybě stoličku a Jak dostat tatínka do polepšovny.

Součástí promítacích večerů je sbírková akce Pomozte dětem.

"Minulé ročníky svou účastí potvrdily, že o naše pojízdné kino je mezi místními zájem. Věříme, že i letos zopakujeme podobný úspěch," uvedl Petr Malík z Dopravního podniku Praha. V předchozích dvou letech kinobus přilákal asi 16 tisíc návštěvníků.

V kinobusu promítačky i lavičky

Kinobus vznikl z klasického linkového autobusu. Jsou v něm promítačky i lavičky pro diváky. Filmy jsou promítány na nafukovací projekční plochu o velikosti 8x4 metry.

Projekce jsou pro všechny diváky zdarma a začínají po setmění mezi 20.30 a 21.45. Diváci se mohou občerstvit ve stáncích s jídlem a pitím, v případě chladného počasí si mohou vypůjčit deku. Přesný rozpis promítacího plánu a více informací lze nalézt na www.kinobus.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám