Hlavní obsah

Rolling Stones, Clapton i Slash točí s Jerry Lee Lewisem country

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna z posledních žijících legend rock'n'rollu Jerry Lee Lewis získala pro svou novou desku Mean Old Man těžko uvěřitelnou sestavu hvězd. Na albu ve stylu country se vystřídají nejslavnější rockoví velikáni.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Jerry Lee Lewis

Článek

Keith Richards z Rolling Stones hraje na kytaru v nové verzi písně Sweet Virginia a Mick Jagger zpívá v Dead Flowers. Třetí ze "stounů" Ronnie Wood přispěl k nahrávce Mean Old Man, kterou pro Lewise napsal Kris Kristofferson.

Eric Clapton a James Burton podpořili nahrávku You Can Have Her, Ringo Starr a John Mayer jsou slyšet v Roll Over Beethoven a country klasici Merle Haggard a Willie Nelson zpívají Swinging Doors a Whiskey River. Slash se sešel s Kid Rockem v písni Rockin' My Life Away.

Album vyjde v normální a současně obohacené verzi s 18 tracky v září u firmy Verve. Produkovali ho Jim Keltner a Steve Bing.

Foto: Petr Horník, Právo

Slash při vystoupení na Výstavišti

Jerry Lee Lewis sice není typický interpret country, ale už v roce 1968 měl velký hit v tomto žánru - Another Place Another Time. Nyní se 74letý rock'n'rollový zpěvák vrací ke své dávné hudební lásce.

Patří k vůbec nejdéle aktivním muzikantům. V padesátých letech se proslavil rock'n'rolly jako Great Balls of Fire a Whole Lotta Shaking Goin On a stále koncertuje po celém světě, nicméně jeho vystoupení dnes už nemají takovou energii jako dřív.

Reklama

Výběr článků

Načítám