Hlavní obsah

Výstava Jana Kaplického v galerii DOX prodloužena

Novinky, Karolina Zarzycká
Praha

Obsáhlá přehlídka díla předního českého architekta Jana Kaplického v Centru současného umění DOX byla pro velký zájem veřejnosti prodloužena do 30. srpna.

Foto: Karolina Zarzycká, Novinky

Ucelený pohled na Kaplického návrhy lze spatřit v pražské Galerii DOX.

Článek

Expozice Jan Kaplický - Vlastní cestou mapuje život a dílo tohoto českého architekta. Koncept výstavy je pojat jako cesta časem, kdy má divák možnost sledovat na konkrétních instalacích vývoj práce Jana Kaplického i jeho nevšední životní příběh [celá zpráva].

Na ploše více než 700 metrů čtverečních je vytvořen prostorový labyrint nesoucí stovky metrů grafických instalací dokumentující většinu projektů Jana Kaplického a jeho studia Future Systems.

Vystaveno je rovněž šedesát architektonických a vývojových modelů na stolech speciálně navržených pro tuto výstavu. Součástí expozice jsou také projekce představující Kaplického přednáškovou činnost, návrhy módy a zásadní inspirační zdroje jeho tvorby.

V DOX jsou dále výstavy Pavla Büchlera a budou zde organizovány výtvarné dílny pro děti [celá zpráva].

Reklama

Související témata:

Související články

Pražská Galerie DOX v létě myslí i na děti

Děti, které o prázdninách zůstaly v Praze, nemusí úpět a nudit se. Holešovická Galerie DOX pro ně připravila program, jenž je každé čtvrteční odpoledne zabaví....

Výběr článků

Načítám