Hlavní obsah

V Praze zahraje půlka Doors se zpěvákem, který je velkou neznámou

Novinky, Stanislav Dvořák

V úterý se uskuteční v pražském Kongresovém centru jeden z nejzvláštnějších koncertů za poslední léta. Ray Manzarek a Robby Krieger, dva členové naprosto zásadní kapely 60. let The Doors, vyjeli letos na turné s mladým zpěvákem Brettem Scallionsem (ex Fuel). Na poslední chvíli ale oznámili, že ho vymění za neznámého Miljenka Matijeviče.

Foto: archiv, Novinky

Klávesista Ray Manzarek a kytarista Robby Krieger s doprovodnou kapelou přijedou do pražského Kongresového centra 13. července 2010.

Článek

Zpěvák Brett Allen Scallions zpíval mnoho let se skupinou Fuel, poté se připojil k málo známým The X's. S Fuel hráli rock vycházející z trendů devadesátých let, byli ovlivněni vlnou grunge, nicméně některé jejich písně znějí dost popově. V roce 2006 se skupina rozešla kvůli osobním neshodám. Scallions v současnosti plánuje další turné pod názvem Fuel, toho se ale původní sestava neúčastní.

V roce 2007 si ho pro projekt Riders on the Storm vybrali členové kultovních The Doors Robby Krieger a Ray Manzarek. V červnu 2010 ale z neznámých důvodů odešel a v Praze bude zpívat Miljenko Matijevič.

The Doors založili v Los Angeles v roce 1965 klávesista Ray Manzarek, zpěvák Jim Morrison, bubeník John Densmore a kytarista Robby Krieger. Jejich alternativní hudba s nádechem psychedelie se brzy zapsala do historie. Písně jako Light My Fire, Riders on the Storm nebo The End jsou stále populární i čtyřicet let po Morrisonově smrti.

V devadesátých letech přišla mimořádně velká vlna zájmu o The Doors v souvislosti s filmem Olivera Stonea s Valem Kilmerem v roli Morrisona. Členové skupiny ale s režisérovým pohledem na skupinu nebyli moc spokojeni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám