Hlavní obsah

Pouliční divadlo ovládá pražskou Kampu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Až do úterý se mohou malí i velcí diváci potěšit představeními pouličního divadla v rámci festivalu Teatrotoč. Od neděle se zde konají představení patnácti souborů z Česka i zahraničí. Nebudou chybět žongléři, chodci na chůdách, klauni a dětské workshopy.

Článek

Devátý ročník Teatrotoče je zaměřen hlavně na rodiny s dětmi. V parku Kampa nedaleko Werichova domu je pro ně připraveno pásmo půlhodinových loutkových představení, včetně několika premiér. "Pozvali jsme do Prahy skupinu dvanácti zahraničních profesionálních divadelníků a studentů, kteří za tři týdny nastudovali pro náš festival speciální představení nazvané Pinokio," řekl organizátor Miroslav Trejtnar.

Broučičí kabaretík

Loutkovou pohádku Broučičí kabaretík přivezla do Prahy i Američanka Marie Kellerová. Do přípravy představení zapojila opět mezinárodní herce, hudebníky a režisérku z Kanady, Finska a Itálie. Jazyková bariéra ale podle pořadatelů akce nehrozí.

Na Kampě si děti mohou vyrobit i vlastní loutky, masky a dokonce i malá divadélka. K dispozici jim totiž bude vždy od 10 do 16 dětská dílna.

Představení jsou zdarma a podrobný program lze zjistit na adrese www.teatrotoc.eu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám