Hlavní obsah

Usáma bin Ládin se objeví ve filmové komedii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filmová společnost Bollywood divákům kin za týden naservíruje postavu Usámy bin Ládina, a to ve snímku Tere Bin Laden o imaginárním mladém žurnalistovi, pro něhož se jeho nečekané setkání s dvojníkem předáka teroristické sítě Al-Káida Usámou bin Ládinem stane vstupenkou do síně slávy.

Článek

Novináře si zahraje pákistánský herec Alí Zafar. Ve filmu natočí s Bin Ládinovým dvojníkem video a snaží se využít svých patnáct minut slávy k emigraci do Spojených států, kam se v minulosti marně snažil získat vízum.

"Film přináší čerstvý pohled na to, jaké důsledky mají pro mnoho lidí útoky z 11. září ve Spojených státech, ale chtěl jsem to udělat s humorem," řekl režisér filmu Abhišek Šarma.

"Když se novinář setká s dvojníkem bin Ládina, napadne ho natočit s ním video. Toto video mu přinese slávu a ironicky musí použít největšího nepřítele Spojených států k tomu, aby vykreslil sebe sama v příznivějším světle," řekl Šarma.

Nízkorozpočtový film Bez tebe, Bin Ládine

Režisér tvrdí, že nízkorozpočtový film Tere Bin Laden (Bez tebe, Bin Ládine), který se na plátnech kin objeví 16. července, není seriózní film, a očekává, že ho diváci také tak budou brát. "Je to satira a bláznivá komedie. Nechci nikoho poučovat," prohlásil.

Není to první snímek natočený v Bollywoodu, který se zaměřuje na útoky na USA z 11. září 2001 a jejich důsledky. Loni byly natočeny tři velkorozpočtové filmy, které se zabývaly tímto tématem, mezi nimi My name is Khan s Šahem Rukhem Khanem v hlavní roli.

Není to ani první film Bollywoodu, v němž se objevuje neblaze proslulá osoba: velké kontroverze vyvolal například minulý měsíc film o posledních dnech Adolfa Hitlera, kdy proti němu vehementně protestovaly židovské skupiny. Odpor vůči snímku donutil hlavního herce odstoupit od role.

I v několika předchozích filmech se objevily kontroverzní osobnosti, jako je indická královna banditů Phúlan Deviová nebo předák mafie Davúd Ibrahim.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám