Hlavní obsah

Psa baskervillského namluvili Frej a Javorský

Právo, cg

Nesmrtelný detektivní příběh o prokletí rodu Baskervillů získal novou podobu. Postavu Sherlocka Holmese na čtyřhodinovém projektu namluvil Ladislav Frej, jeho přítele a pomocníka doktora Watsona Vladimír Javorský.

Foto: archiv, Právo

Maličká stylizace Ladislava Freje jako Holmese a Vladimíra Javorského jako dr. Watsona.

Článek

Společně s herci Simonou Postlerovou a Jiřím Pragerem přenesou posluchače na 3 CD, vydaných nyní v koprodukci nakladatelství XYZ a vydavatelství Popron Music, na venkovské vřesoviště, kde dochází k záhadným úmrtím.

„Děkuji panu kolegovi, že nabídku přijal. Padli jsme si do noty,“ řekl Ladislav Frej.

„Máte před sebou dvě postavy, ale projektujete je do jedné. Z hlediska Holmese, který je chytrý, vše zná a ví, a z hlediska Watsona, jenž strašně rád propadne jakési naivitě, není hloupý, má svoji inteligenci, kterou projevuje jiným způsobem. Když si posluchač sloučí obě postavy, je to velký zážitek. Posluchače přitahuje to neustále srovnávání profesionality s obyčejnou lidskou inteligencí,“ pokračoval ještě herec.

Herec Vladimír Javorský dodal: „Je to bezvadné. Člověk se může cítit chytrý jako Sherlock a pak se zase zeptá ústy Watsona, protože tomu zas nerozumí, což je geniální. Přijde mi to skvělé, ta nedostatečnost, jaká je ve Watsonovi, a ta touha být dokonalý v Holmesovi.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám