Hlavní obsah

Nová CD - Scissor Sisters, Václav Koubek i The Doors

Prázdniny začínají, ale na poli hudebních novinek žádná okurka zatím znát není. Vychází nová deska newyorských Scissor Sisters, s novým autorským albem přichází Václav Koubek a fanoušky The Doors potěší soundtrack k novému filmu o slavné skupině.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová CD

Článek

Scissor Sisters: Night Work

Newyorské glamrockové seskupení Scissor Sisters se po čtyřech letech vrací s novou deskou Night Work, na kterou zařadili dvanáct nových písní, z nichž jako singl vybrali Fire With Fire.

Poprvé za celou svou kariéru se Scissor Sisters odchýlili od zajetých zvyklostí a na pozici hlavního producenta nominovali Stuarta Price, jehož každá producentská práce znamená automatický úspěch. V minulosti do jeho producentských rukou vložila svou desku například Madonna, Seal nebo kapela The Killers.

Universal Music

Václav Koubek: Avé

Album s názvem Avé je již devátým autorským albem Václava Koubka. Ústředním tématem alba je láska. Láska proto, že je to to nejdůležitější v našich životech, říká Václav Koubek.

Vynikající lyrické texty autora jsou podpořeny chytrým a neotřelým aranžmá přicházející z nezávislé scény. S Koubkem na desce spolupracovali ostřílení muzikanti Jan Ponocný, Pavel Fajt a Jaroslav Jeřábek.

Sony Music

OST: The Doors: When You're Strange

The Doors When You're Strange: A Film About The Doors je nový celovečerní dokument o hudební legendě, který natočil režisér Tom DiCillo. Klávesista The Doors Ray Manzarek o snímku uvedl: Tohle bude opravdový příběh o The Doors. Je to anti-Oliver Stoneovský film.“

Na soundracku When You're Strange najdete čtrnáct nahrávek skupiny, většinou jde o raritní záležitosti a Morrisonovu poezii, kterou recituje Johny Depp.

Warner Music

The Roots: How I Got Over

Americká hiphopová formace The Roots přichází s devátým studiovým albem How I Got Over, na které vměstnali čtrnáct písní s politickými texty reflektujícími konec vlády George Bushe a nástup Baraka Obamy.

Hudebně novinka opět přináší inovativní směs oldschoolového hiphopu, retro RnB soundu, soulu a v jednom případě i coververzi slavné skladby Peaches en Regalia od Franka Zappy.

Universal Music

Butch Walker: I Liked It Better When You Had

Jméno Butch Walker není v hudebním světě potřeba příliš představovat. Kromě vlastního působení v několika amerických kapelách, jako byly metalová SouthGang, nebo alternative rocková Marvelous 3, je velice úspěšný také coby autor písní a producent. Jeho rukama prošli například Avril Lavigneová, Fall Out Boy, All-American Rejects, Weezer, Katy Perry, All Time Low a celá řada dalších.

I Liked It Better When You Had je pátým řadový albem Butche Walkera, které si i sám produkoval. Poprockové album představil singl She Likes Hair Bands.

Panther/Import

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám