Hlavní obsah

Robert Plant představil část nové desky, vyjde v září

Novinky, Stanislav Dvořák

Po super úspěšné desce Raising Sand se zpěvačkou Alison Kraussovou se Robert Plant pustil do sólo projektu Band of Joy. CD bude na pultech až v září, Plant se chtěl ale pochlubit a v malém newyorském klubu připravil minulý týden první veřejnou ochutnávku. Podle amerických recenzí jde o směs spirituálů a klasického rocku, která jde ve stopách "Sandu", ale je o něco tvrdší.

Článek

Band of Joy vychází 14. září u Rounder Records. Název původně patřil britské skupině, ve které působil Plant a John Bonham před Led Zeppelin. Sestavě se moc nedařilo, několikrát se rozpadla, v roce 1968 natočila demo, ale nahrávací společnosti neměly zájem. Pak definitivně skončili a Plant s Bonhamem se hned na to spojili s Jimmym Pagem a založili Led Zeppelin.

Noví Band of Joy jsou oproti původní sestavě americkou skupinou. Na kytaru hraje zkušený Buddy Miller (hrál s Plantem na turné Raising Sand, dále spolupracoval s Lindou Ronstadtovou, Stevem Earlem, Emmylou Harrisovou atd.), na bicí Marco Giovino a na basu Byron House.

"Pracuju s arcibiskupy dobrého vkusu," pochvaluje si jednašedesátiletý Plant.

Nahrávání, které probíhalo v zimě, ale nešlo ani zdaleka hladce. První verze, které si Plant odvezl domů k poslechu, ho prý nudily:

"Znělo to jak nepovedené demo Moby Grape, nebylo tam absolutně nic vzrušujícího." (Moby Grape byla americká skupina z 60. let, pozn.aut.). Po Vánocích pozval do studia zpěvačku Patty Griffinovou a řadu věcí přepracovali.

Plant pojede v létě malé turné po Americe. Další jeho plány nejsou známy, na svých oficiálních stránkách má uvedeno jen třináct koncertů.

Reklama

Výběr článků

Načítám