Hlavní obsah

Boskovice lákají na izraelské HC, Mišíka, blues a filmy

Novinky, Stanislav Dvořák

Hudbu, film a literaturu spojuje festival pro židovskou čtvrť Boskovice (8. až 11. července) s účastí desítek domácích a zahraničních umělců. Letos navíc s novinkou, scénou Blues Alive Boskovice 2010, která se koná ve spolupráci se šumperským festivalem Blues Alive.

Článek

Izraelští Midnight Peacocks zahrají v Boskovicích svůj hard-core s orientální příchutí, který sami nazvali circus-core. Na bluesové scéně se vystřídají Peter Bonzo Radványi ze Slovenska, Hanka Dundrová & The Kids, Justin Lavash a skupina Ladě, která 19. června zvítězila v soutěži Blues Aperitiv 2010.

Vladimír Mišík se v Boskovicích představí v čele kapely ČDG (neboli Čundrgrund), kde jsou jeho hudebními parťáky Jaroslav „Olin“ Nejezchleba a Pavel Skála. Tata Bojs, reggae Švihadlo, Traband, Abigail Ybarra, brněnská skupina Ty Syčáci, písničkářky Terezie Palková, Žofie Kabelková, Karolina Kamberská (Sestry Steinovy), Jana Šteflíčková a další.

"Na česko-německé jazzové scéně vystoupí např. talentovaný saxofonista Ondřej Štveráček, spolu s kontrabasistou Tomášem Barošem a bubeníkem Mariánem Ševčíkem, dalším triem vynikajících muzikantů bude Krajňák/Fečo/Hejnic - modern jazz trio, své první album Kapiloongo zde představí  wrgha POWU orchestra. Z Německa pak zavítají r.ren, Benneis Quartett, Axiom a s nenapodobitelnými zvuky dvanáctistrunného chapmansticku německo-švýcarské duoHartmann & Brunn," dodala Adéla Kebrdlová ze sdružení Unijazz.

K festivalu patří také divadla (COMMEDIA Poprad, Ztracená existence, Vlkabaret, Zkouška sirén, performer Jakub Folvarčný, žonglérské duo Bratři v tricku, divadlo Kulich, soubor Tatíček Lojza, soubor Kurva Pražák) a novinkou je přehlídka slovenského filmu (v sobotu v kině Panorama).

Permanentka na čtyři dny stojí v předprodeji 390 Kč. V prodeji v čítárně Unijazzu (Jindřišská 5, Praha 1) a v sítích Ticketstream, Ticketportal, Ticketpro a Eventim. Slevy pro studenty a členy sdružení Unijazz.

Reklama

Výběr článků

Načítám