Hlavní obsah

V Praze začala výstava fotografií evropské divočiny, potrvá dva měsíce

Novinky, Jakub Kynčl
Praha

V úterý navečer byla u pražského Rudolfina slavnostně zahájena výstava fotografií monitorující evropskou divočinu - Wild Wonders of Europe. Vystaveno je 100 velkoformátových fotografií přírody z dílny týmu 69 nejlepších evropských fotografů divoké přírody. Každá evropská země je zastoupena aspoň jedním fotografickým kouskem. Vybíralo se celkem z kolekce téměř 200 000 fotografií.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Výstavu Wild Wonders of Europe může veřejnost vidět od středy.

Článek

Projekt Wild Wonders of Europe byl ve světové premiéře zahájen 27. května v Haagu, 4. června následoval ve formě „indoor“ italský Janov a 22. června Praha (Alšovo nábřeží, od 18 hodin). V průběhu let 2010 – 2012 by měl postupně procestovat Evropu, Severní Ameriku a Čínu.

Hlavním posláním celé výstavy je oslava evropského přírodního bohatství, které je velmi často nedoceněno. Odhaluje divokou přírodu a místa, o kterých většina lidí ani neví, že existují. Má inspirovat návštěvníky, aby pomohli se o toto dědictví lépe starat a zachovat jeho trvání.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Slavnostní zahájení výstavy ohrožovala nepřízeň počasí, nakonec však nepršelo.

Výstavu doprovází i samostatná expozice Národního parku Šumava – „Šumavská divočina“, která tak zahájí víceletý program prezentace přírodních krás České republiky. V porovnání s vystavenými fotografiemi světového projektu však české fotky působí bohužel až trochu méněcenně.

Výjimečná expozice světových snímků bude pro zájemce k vidění zdarma od 23. června do 22. srpna na Alšově nábřeží, v blízkosti Rudolfina a to 24 hodin denně. V nočních hodinách jsou jednotlivé snímky decentně nasvícené.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám