Hlavní obsah

Slavný varhaník "párplů" Jon Lord připomene v Praze své Concerto

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vynikající muzikant celoživotně spojený s varhanami zn. Hammond Jon Lord je sice rocker a bývalý člen Deep Purple, ale vždy si pohrával i s klasickou hudbou. 21. září zahraje poprvé v ČR (v pražské Smetanově síni Obecního domu) svůj Concerto For Group and Orchestra.

Článek

Koncem 60. let nazrála doba pro fúzi klasiky a rocku a vzdělaný Lord byl jedním z prvních, kteří byli schopni něco takového zrealizovat. V roce 1969 Deep Purple v doprovodu Royal Phillharmonic odehráli Concerto poprvé v londýnské Royal Albert Hall.

U nás doprovodí Jona Lorda maďarský symfonický orchestr Philharmonic Orchestra of Gyor vedený dirigentem Martonem Raczem a skupina Cry Free (tribute band Deep Purple). Zpívat budou polská muzikálová zpěvačka Kasia Laska a velšský vokalista Steve Balsamo.

V druhé polovině koncertu slibuje Lord další lahůdku - písně Deep Purple v úpravě pro symfonický orchestr a průřez sólovou tvorbou.

Vstupenky budou k dostání od pondělí v síti Ticketpro v cenách od 700 Kč do 1900 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám