Hlavní obsah

Nová CD - Ozzy Osbourne, Eminem i Bruce Springsteen

Mezi hudebními novinkami tohoto týdne najdete album rockového bouřliváka Ozzy Osbournea Scream, dále album Recovery rappera Eminema, nebo živé album Bruce Springsteena & The E Street Band pojmenované London Calling Live In Hyde Park.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová CD

Článek

Ozzy Osbourne: Scream

Po třech letech přichází bouřlivák Ozzy Osbourne s novou nahrávkou Scream, která je jeho desátým studiovým albem. Stejně jako v případě předchozího alba Black Rain se ujal produkce sám Ozzy spolu s Kevinem Churko. Prvním singlem se stala skladba Let Me Hear You Scream, která si odbyla premiéru v seriálu Kriminálka New York 14. dubna na stanici CBS.

Album z větší části vzniklo v rockerově domácím studiu The Bunker v Los Angeles. Osbourne se spolupodílel se na vzniku všech skladeb, a to převážně v kooperaci s Kevinem Churko. Albovou novinku by mělo podpořit osmnácti měsíční světové turné, které začně v Čechách na open-air rockovém festivalu ŘípFest 2010.

Sony BMG

Eminem: Recovery

Název osmého alba amerického rappera Eminema Recovery se dá přeložit jako zotavení nebo uzdravení. V pilotním singlu Not Afraid se rapper jistým způsobem o uzdravení snaží. Popisuje v něm své problémy posledních let a hlavně i způsob, jakým se s nimi snažil vypořádávat. Hlavním tématem jsou tedy jeho známé drogové problémy a následná léčba, kterou musel podstoupit.

Mezi hosty desky, kterou opět produkuje především Dr. Dre, jsou například Lil Wayne nebo Drake, ale i Rihanna a celkem nečekaně i Pink.

Universal Music

Herbie Hancock: Imagine Project

Novátorský hudební jazzový pianista Herbie Hancock se spojil s více než tuctem hvězd z různých koutů světa (namátkou Seal, Pink, John Legend, Juanes, Jeff Beck, Dave Matthews, Derek Trucks, Chaka Khan, Los Lobos…), aby společně připravili nahrávku The Imagine Project.

Využití univerzálního hudebního jazyka k vyjádření hlavních témat jako je mír a globální zodpovědnost kombinuje Hancockovu hudební vizi se stylovými "lokálními" identitami kultur z celé planety. Hancock své univerzální myšlence podřídil i způsob nahrávání. Kdekoliv to bylo možné, nahrával skladby s umělci v jejich domovských zemích. Právě díky tomu na albu najdeme duch, srdce, barvy a vůně všech koutů světa.

Sony Music

Poletíme?: Skupina dobře vypadajících mužů

Veselá brněnská formace soustředěná kolem výtvarníka Rudolfa Brančovského přichází se svojí druhou deskou nazvanou Skupina dobře vypadajících mužů. Poletíme? jdou přímo k jádru věci. Díky chytlavému propojení rocku, swingu, punku, folku a country okořeněnému pořádnou dávkou energie, posypanou štiplavou porcí originálního humoru se jim to daří.

Nahrávali pod dozorem Jiřího Topola Novotného. Album zní lehce syrově a podtrhuje lehce hospodsky neučesaný a šramlovitý styl šestičlenné kapely, kterou při nahrávaní doplnili tři hosté: Martin Škrobák, Pavel Všianský a David Kadlec. Cimbálová muzika Púčik nahrála s Poletíme? skladbu Když se dva opijí.

Indies Scope

Bruce Springsteen & The E Street Band: London Calling Live In Hyde Park

Pod názvem London Calling Live In Hyde Park se skrývá záznam vycházející na Blu-Ray disku a na 2DVD, který Bruce Springsteen & The E Street Band pořídili v Londýně na festivalu Hard Rock Calling v Hyde Parku 28. června roku 2009.

Ve filmu trvajícím 163 minut najdete dvacet šest živých skladeb, mezi nimiž nechybí jak staré fláky tak unikátní coververze jako například London Calling od The Clash, Trapped od Jimmyho Cliffa, Good Lovin od The Young Rascal a Raise Your Hand od Eddieho Floyda. Na střih a produkci dohlížel Thom Zimny, režie se ujal Chris Hilson, oba dva členové Springsteenova video týmu již déle než deset let.

Sony BMG

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám