Hlavní obsah

Pražský Fresh Film Fest bude plný hrdinů

Právo, Kateřina Farná
Praha

Ústředním dramaturgickým prvkem sedmého ročníku Mezinárodního festivalu debutů a studentských filmů Fresh Film Fest bude hrdina.

Foto: Michal Procházka, Právo

Filmovou Lekci letos udělí režisér Petr Zelenka.

Článek

Za všechny z programu jmenujme snímek Defendor v hlavní roli s Woodym Harrelsonem, který prochází proměnou z obyčejného muže v super hrdinu. Přehlídka, která nabídne více než 200 filmů, se bude konat od 25. do 29. srpna poprvé v Praze.

„Každý film má svého hrdinu nebo antihrdinu a Fresh Film Fest neudělá nic jiného, než že na hrdiny ukáže prstem, popostrčí je na červený koberec a rozevře oponu,“ říká umělecký ředitel Jan Stehlík.

Rekordní účast

Letos se přihlásilo rekordních 1172 snímků ze šedesáti zemí. Vedle soutěžní sekce debutů bude zařazen blok Drsní, věnovaný žánru hororu a thrilleru, nebo blok Ojedinělí, který představí vítězné filmy studentské sekce letošního festivalu v Cannes.

Novinkou bude Fresh Czech, soutěž tuzemských studentských snímků. V porotách zasednou kupř. režisér a scenárista Christoffer Boe, režisérka Michaela Pavlátová nebo herečka Martha Issová. Tzv. filmovou Lekci letos udělí režisér Petr Zelenka.

Ceny akreditací se budou pohybovat v rozmezí od 150 korun na jeden den až po 590 korun na celou dobu, vstupenka na jednotlivá představení bude za 69 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám