Hlavní obsah

Folklór ovládne přerovský zámek a podzámčí

Přerov

V pátek 18. června začíná dvoudenní přerovský folklórní festival V zámku a podzámčí, na němž se představí patnáct souborů. V nabídce festivalu jsou i muzikál, pěvecká soutěž, klání v pití piva nebo programy pro nejmenší.

Článek

Ve městě se přehlídka koná už počtvrté, letos je jejím ústředním motivem pověst o hanáckém králi Ječmínkovi, spjatá především s nedalekou Chropyní.

Festivalovým tématem bude král Ječmínek

"Ječmínek patří na Hanou a patří k létu. Navíc se objevila i myšlenka vytvořit k tomuto tématu muzikál," uvedl Lubor Maloň, ředitel festivalu. Muzikál Ječmínek, který se odehraje v místech středověkých hradeb u řeky Bečvy, mohou návštěvníci vidět v sobotu večer.

Festival odstartuje v pátek v podvečer programem pro děti a vystoupením souborů na nádvoří přerovského zámku. V sobotu program pokračuje vystoupením souborů ze zahraničí a dětskou pěveckou soutěží O zámecký klíč.

Odpoledne příznivce lidových tradic čeká například pásmo Haná země požehnaná, na kterém hanácké soubory předvedou sklizeň různých zemědělských plodin, či soutěž v pití piva s názvem Vivat Ječmen. Večer festival zakončí muzikál o Ječmínkovi.

Reklama

Související témata:

Související články

Sezóna festivalů začala

Před čtrnácti dny odstartoval letní sezónu hudebních festivalů v Praze na Výstavišti Iný fest s hlavní hvězdou Iné kafe. Minulý týden se v Žamberku uskutečnil...

Výběr článků

Načítám