Hlavní obsah

Nové knihy - Jeffery Deaver, Vojtěch Steklač i Stephenie Meyerová

Z aktuálních knižních titulů nepřehlédněte oblíbeného autora nervy drásajících thrillerů Jeffery Deavera s knihou Příští oběti, humoristický román Vojtěcha Steklače Tři muži v jednadvacátém století, nebo komiksové zpracování upíří ságy Stephenie Meyerové Stmívání.

Článek

Jeffery Deaver: Příští oběti

Mistr trojitého zvratu Jeffery Deaver přichází s dalším napínavým thrillerem Příští oběti.

Policistka Brynn McKenzieová nalezne v chatové oblasti dvě zkrvavené mrtvoly nad nimiž stojí dva vrazi. Po krátké přestřelce uprchne Brynn do lesa a najde tam k smrti vyděšenou dívku. Jejich jedinou nedějí je útěk do lesa. V patách mají dva profesionální zabijáky, kteří mají zbraň a velmi dobrý důvod, proč ty dvě ženské zabít: jsou totiž jediné, kdo by je mohl usvědčit z dvojnásobné vraždy.

Domino, překlad Dalibor Míček, 400 str., váz., 269 Kč

Vojtěch Steklač: Tři muži v jednadvacátém století

Jací by byli George, Harris a Jerome dnes? To asi napadne každého fanouška veselých příběhů tří nerozlučných kamarádů, které kdysi napsal Jerome Klapka Jerome. Vojtěch Steklač se inspiroval anglickým humoristou a napsal knížku, v níž oni výtečníci vystupují.

Vzniklo vyprávění o třech přátelích, kteří filozofují jako kdysi, dějí se jim neuvěřitelné příhody jako kdysi, avšak žijí dnes, jsou našimi vrstevníky. Takže na ně útočí reklama ze všech stran, soutěží o cokoli a - kupodivu - vyhrávají ceny, které nepotřebují...

Nakladatelství XYZ, 224 str., váz., 189 Kč

Tereza Boučková: Boží a jiná muka

Sbírku fejetonů otištěných v letech 2004-2009 v různých denících doplnila Tereza Boučková několika texty určenými výhradně pro tuto knihu.

Fejetony o lásce ke kolu, k níž se autorka vysloveně nerada, těžce a v podivném dobrovolném donucení v průběhu let dopracovala, a o jiných vášních a někdy i mukách. Taky o úplně obyčejných, smutných i veselých věcech života, o manželství, šťastných mužích, nešťastných volbách, blbých politicích, krásných knihách, dojemných filmech. A třeba i o Romanovi a jeho rychlostním rekordu...

Odeon, 136 str., váz., 199 Kč

Val McDermidová: Horečka nenávisti

Horečka nenávisti je již šestý detektivní román, jehož zápletku řeší lehce vyšinutý, ale brilantní tvůrce psychologických profilů Tony Hill a vrchní inspektorka Carol Jordanová.

Vyšetřovatelé tentokrát vyrážejí po stopách sériového vraha, který se zaměřuje na mladé lidi, mezi nimiž zdánlivě neexistuje žádná souvislost. Ale je to také příběh o rodičích a dětech, kde do skvěle vykonstruované zápletky jsou dovedně vtaženy Hillova vlastní rodinná krize i jeho neurčitý vztah s Jordanovou.

BB art, překlad Radmila Damová, 368 str., váz., 249 Kč

Stephenie Meyerová, Young Kim: Stmívání: Grafický román 1

Oblíbená upíří sága Stephenie Meyerové Stmívání se dočkala i komiksové podoby. Grafický román vznikl pod pečlivým dohledem spisovatelky.

Isabella Swanová se přestěhuje do pochmurného městečka Forks, kde se seznámí s tajemným, přitažlivým Edwardem Cullenem a její život se obrátí vzhůru nohama. Se svou alabastrovou pletí, zlatýma očima, nádherným hlasem a podivuhodnými schopnostmi je Edward Cullen neodolatelný, ale i nevyzpytatelný. Až doposud se mu dařilo tajit, kým doopravdy je, jenže Bella je rozhodnutá jeho temné tajemství odhalit...

Egmont ČR, překlad Petra Babuláková, 224 str., váz., 299 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám