Hlavní obsah

Nová CD - Christina Aguilera, Martin Chodúr i Morcheeba

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden je na zajímavé hudební novinky opravdu bohatý. Vychází nové album zpěvačky Christiny Aguilery s názvem Bionic, debutové album vydává první Československá Superstar Martin Chodúr a novou desku také ohlásila britská Morcheeba, opět se zpěvačkou Skye Edwardsovou.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová CD

Článek

Christina Aguilera: Bionic

Téměř rok strávila Christina Aguilera ve svém domácím studiu nahráváním alba Bionic. Prvním singlem se stala skladba Not Myself Tonight, kterou produkoval Polow Da Don. Dále na albu Bionic najdeme skladby, na kterých se autorsky podílela Christina spolu s dalšími, mezi které patří například Sia, Tricky Stewart, Polow Da Don, Le Tigre, Hill & Switch, Ladytron a další. Album bude obsahovat i baladu Lift Me Up, jejíž autorkou a producentkou je Linda Perryová.

Christina Aguilera popisuje své album jako unikátní směs mnoha žánrů a stylů hudby. “Snažila jsem se vytvořit svěží, sexy atmosféru za použití jak elektronických, tak běžných nástrojů, s tématy písniček, které sahají od hravých až k osobním. Strašně se těším, až moji fanoušci uslyší tento nový zvuk.”

Sony Music

Martin Chodúr: Let´s Celebrate

Debutové album první Československé Superstar Martina Chodúra nese název Let´s Celebrate, stejně jako první singl, který se představil veřejnosti. Pod producentským dohledem Daniela Hádla nahrál Martin jedenáct skladeb, z toho deset zbrusu nových a cover verzi skladby Paparazzi od Lady Gaga, která zazněla v soutěži. Zpěvák je nejen autorem veškeré huby, ale napsal i všechny texty v angličtině, jediný český text má na svědomí Jana Rolincová.

Martin Chodúr průběh natáčení komentuje slovy: „Byli jsme rádi, že nám dovolili vydat album o tři měsíce později. Měli jsme na práci relativní klid a na výsledku je to podle mě znát. Jsem spokojený.“

Sony Music

Chemical Brothers: Further

Elektronické duo Chemical Brothers, které stálo na přelomu osmdesátých a devadesátých let u zrodu britské taneční scény, vydává sedmé studiové album Further. Album představil pilotní singl Escape Velocity, takřka dvanáctiminutový instrumentální opus. I v ostatních skladbách čekejte psychedelicky opojné zvukové plochy, útržky hlasů, melodické motivy, zkrátka jakýsi návrat ke kořenům a nahrávkám jako The Private Psychedelic Reel.

Jako hosty si tentokrát duo vybralo filmové mágy Adama Smithe a Marcuse Lyalla, s nimiž skupina spolupracovala na vizuální složce svých živých vystoupení. Společně vytvořili film, který najdete na DVD, jenž bude součástí části nákladu.

EMI

Morcheeba: Blood Like Lemonade

Blood Like Lemonade je název již sedmého studiového alba britské down-tempové formace Morcheeba. Jeho nejvýraznějším rysem je návrat zpěvačky Skye Edwardsové, která se posledních pár let věnovala své sólové kariéře a začátkem roku ohlásila návrat do Morcheeby.

První singl se jmenuje Even Though. Producent Paul Godfrey k albu podotkl: „Tuhle nahrávku jsme měli udělat po desce Big Calm, ale museli jsme probádat neznámé terény, abychom se mohli vrátit do našeho přirozeného prostředí.“ V červenci můžete Morcheebu naživo vidět na festivalu Rock For People.

Panther

BezoBratři: Bezobav

Moravská kapela BezoBratři, která produkuje lidovou hudbu bez zbytečného křížení s jinými žánry, vydává druhé album s názvem Bezobav. Deska je naplněna především písněmi z moravsko-slovenského pomezí s lidovými baladickými texty.

Název alba jednak přímo odkazuje na přístup kapely k lidové poezii a hudbě, jednak k tomu vybízí i posluchače. Skladby, nejčastěji slovenským textem inspirované, zní svěže a často velmi živelně, s energií. V textech se nachází mnoho drsných i jemných metafor, krvavých obrazů, jednoduchost, strohé vyjadřování, zkratkovitost, tedy prvky tolik typické pro lidovou poezii.

Indies Scope

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám