Hlavní obsah

Zlínský festival kvůli silným dešťům ruší část programu

Novinky, Karolina Zarzycká
Zlín
Aktualizováno

Ve Zlíně v těchto dnech probíhá Mezinárodní festival filmů pro děti a mládež (MFF). Kvůli silným dešťům a hrozícím povodním organizátoři svolali na 10.30 hodin krizový štáb, na němž se potvrdilo zrušení dvou středečních akcí. Festival zatím ohrožen není, potvrdil Novinkám tiskový mluvčí MFF Martin Pášma.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Zatopený železniční podjezd ve Zlíně. Velká voda komplikuje městskou hromadnou dopravu na páteřní trase v krajském městě.

Článek

Festivalový krizový štáb zasedal v 10.30 a jak Novinkám prozradil Martin Pášma z tiskového střediska 50. zlínského festivalu: "Festival samotný ohrožen není, jen jsme museli zrušit dvě dnešní akce. V Parku svobody měl být dnes - ve středu 2. června - pořad Jak se do lesa volá, ten jsme bohužel museli zrušit. Dále byl zrušen večerní koncert Čekání na tmu, jenž se měl konat ve 20.30 hodin na náměstí T. G. Masaryka."

Nejhorší je situace na příjezdech do města

Novinky zajímalo, jaká je intenzita deště ve Zlíně a jak moc je ohrožena organizace festivalu. "Déšť nyní polevuje (11.52 hod. - pozn. redakce), snad se počasí umoudří. Pro návštěvníky i účastníky festivalu je nejhorší situace na příjezdech směrem od Prahy a ze Slovenska, situace se s pomocí policie zatím zvládá," upřesnil poměrně dobře naladěný Martin Pášma.

"Měli jsme dnes sázet festivalový strom, takže tuto akci přeložíme někdy na konec týdne. Budeme rušit dopolední program pro děti Jak se do lesa volá. Zatím toto jsou dvě informace, které jsou aktuální," doplnila Skaunicová.

Vydatné deště zvedly hladiny řek po celém Zlínském kraji [celá zpráva]. Nejvážnější je právě situace ve Zlíně na řece Dřevnici, na Olšavě v Uherském Brodě na Slovácku a na Bystřici nad přehradou Bystřička, kde byl vyhlášen stav ohrožení. Podle policejní mluvčí Jany Bartíkové koryto opustil potok Senice u obce Horní Lideč na Valašsku. Na řadě míst zasahují hasiči.

Ve Zlíně byla uzavřena Dlouhá ulice včetně podjezdu. Kvůli dešťům jsou neprůjezdné i komunikace z Fryštáku na Zlín - Lešná, Pod zoo, Tyršova ulice, která vede od malenovického sídliště k obchodnímu centru Tesco. Komunikaci zaplavuje voda z přilehlého pole. Na postižených místech dopravu řídí policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám