Hlavní obsah

Režisér Guillermo del Toro se vzdal natáčení Hobita

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Wellington

Hollywoodský režisér Guillermo del Toro v pondělí oznámil, že ho odklady produkce přiměly vzdát se natáčení plánované filmové verze Hobita, dvoudílného příběhu, který časově předchází trilogii Pán prstenů.

Foto: Profimedia.cz

Režisér Guillermo del Toro při natáčení s hercem Wesley Snipesem

Článek

"Ve světle neustálých odkladů začátku natáčení Hobita stojím před nejtěžším rozhodnutím svého života," napsal Del Toro na internetové stránce fanoušků trilogie Pán prstenů.

"Po téměř dvou letech, kdy jsem žil, dýchal a vytvářel tak bohatý svět, jakým je Tolkienova Středozemě, nyní musím s velkou lítostí tyto nádherné obrázky opustit," dodal s tím, že film stále ještě nedostal zelenou od studia MGM, které se potýká s problémy.

MGM na pokraji krachu

Koncem loňského roku se objevily zprávy, že se hollywoodské studio MGM potácí na pokraji bankrotu, a to podle Del Tora dostalo Hobita do zapeklitých vyjednávání.

"Navrhli jsme všechny bytosti. Navrhli jsme scény a kostýmy. Udělali jsme rozkreslení scén a rozpracování bojových sekvencí. Jsme velmi připravení na chvíli, kdy to konečně spustí," dodal Del Toro.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám