Hlavní obsah

Lou Rhodesová rozvibrovala emoce v pražském Paláci Akropolis

Novinky, Veronika Hušková

Jako wellnes procedura pro duši působil páteční koncert Lou Rhodesové v pražském Paláci Akropolis. Britská zpěvačka svým hlasem doslova rozvibrovala emoce bezmála tří set posluchačů, které na chvíli přenesla z rušné metropole do říše intimních příběhů a snění.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Lou Rhodes v Praze

Článek

Křehčí polovička známého triphopového dua Lamb přijela do Prahy představit v pořadí svou třetí sólovou desku One Good Thing. Zpěvačka se na ní z elektro triphoperky proměňuje v něžnou folkovou písničkářku.

Také do Prahy dorazila Lou jen s akustickou kytarou, doprovázená skvělým violoncelistou a kontrabasistou. V minimalistickém aranžmá o to více vynikl její unikátní hlas, jenž podpořený výborným zvukem vyvolával příjemné mrazení po celém těle.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Lou Rhodes v Praze

Hned první píseň There for the taking z nového alba ponoukla některé přítomné k vypnutí mobilního telefonu ze strachu, aby zvonění nenarušilo éterickou atmosféru. Při klubovém koncertu téměř nevídané.

V průběhu večera zazněly z nové desky například písně Tremble, Baby, titulní píseň One good thing i extraemotivní songy The Ocean nebo Why Wait For Heaven.

Bezmála hodinu a půl vodila zpěvačka publikum svým intimním světem příběhů daleko mimo realitu, přičemž jen tak mimochodem přelaďovala emoce posluchačů, které uvrhla takřka do transu.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Lou Rhodes v Praze

Sympatická zpěvačka i její hudební doprovod si ale evidentně večer také užívali, což Rhodesová potvrdila slovy, "že takhle nějak si představuje, aby lidé její hudbu vnímali". Její muzikantští kolegové si zase mezi sebou chvíli vyměňovali nonverbální vtípky, díky čemuž si také je publikum zamilovalo.

I kdyby chtěla, nemohla Lou diváky opustit bez dvojitého přídavku. Hned při tom prvním naservírovala fanouškům zákusek z nejsladších - snad nejznámější píseň Lamb Angel Gabriel, ovšem v mnohem intimnější verzi, jen za doprovodu klavíru.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Lou Rhodes v Praze

V přídavcích nechyběla ani smutná Jenny, v níž se zpěvačka vyzpívává z předčasné smrti své sestry. Večer pak uzavřela píseň I Never loved the man like You. Když se po ní v sále rozsvítilo, bylo vidět, že s publikem to Lou Rhodesová opravdu umí - mnozí návštěvníci si ještě otírali oči. Zpátky do reality se pak posluchač navracel těžko, ale s notně dobitými duševními baterkami.

Reklama

Výběr článků

Načítám