Hlavní obsah

Nová CD - Celine Dionová, Už jsme Doma i Lady Gaga

Tento týden nám v hudebních novinkách přinesl zajímavou směsku: živé CD a DVD vydává první dáma kanadské pop music Celine Dionová, se studiovou deskou přichází tuzemská alternativní legenda Už jsme Doma, album remixů zase připravila skandální Lady Gaga.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová CD

Článek

Celine Dionová: Taking Chances World Tour: The Concert

Celine Dionová v letech 2008 a 2009 podnikla monstrózní světové turné Taking Chances, nazvané podle jejího posledního studiového alba, během něhož navštívila 93 měst v pětadvaceti zemích světa včetně Prahy.

Kombo CD a DVD Taking Chances World Tour: The Concert vycházející u nás obsahuje záznam z koncertu v Bostonu, který režíroval Stéphane Laporte. Na květen navíc chystá kanadská zpěvačka vydání DVD a Blu-Ray disku s tříhodinovým filmem Celine: Through the Eyes of the World, které nás zavede do zákulisí celého světového turné a do Celinina soukromí.

SonyBMG Entertainment

Už jsme Doma: Jeskyně

Klasika české alternativy, skupina Už jsme Doma, napínala své příznivce sedm let, než připravila albovou novinku s názvem Jeskyně.

„Jako všechna předchozí alba mají svá ústřední témata, tak i album Jeskyně v sobě bude skrývat kromě jednotlivých témat písní i téma celistvé. A stejně jako témata předchozích alb je i téma Jeskyně mnohovrstevnaté. Jeskyně může znamenat úkryt, může to být místo tajemství, může to být útěk do samoty, také místo objevu a touhy pronikat stále hlouběji do poznání,“ těmito slovy představuje kapela seskupená kolem Míry Wanka album a stránkách vydavatelství.

Lady Gaga: Remix

Můžete si o ní myslet, co chcete, ale nemůžete ji ignorovat. Zpěvačka Lady Gaga, která se zabydlela na stránkách bulváru s přídomkem kontroverzní (stačí se podívat na obal tohoto alba a pochopíte proč), svým fanouškům slibuje, že na konec roku pro ně připravuje nové album. A aby jim to čekání ulehčila vydává kolekci remixů svých písní, z nichž některé vznikly jen za účelem vydání této desky.

Za všechny umělce, kteří přetvořili písně Lady Gaga, jmenujme například RedOne, Pet Shop Boys nebo Alphabeat. Singl LoveGame nazpívala s Marylinem Mansonem.

Universal Music

The Flaming Lips And Stardeath And White Dwarfs With Henry Rollins And Peaches Doing Dark Side Of The Moon

Dark Side Of The Moon je nejznámější album skupiny Pink Floyd, což není pro žádného fanouška hudby novinka. Ovšem otázkou je, zda pokus o nahrání coververze rockové klasiky nebude pokládán za svatokrádež. Každopádně se toho činu spustila americká partička The Flaming Lips spolu s dalšími odvážlivci.

Celý počin je zabalen do dlouhatánského názvu The Flaming Lips And Stardeath And White Dwarfs With Henry Rollins And Peaches Doing Dark Side Of The Moon, která o nahrávce prozrazuje vše podstatné. Tedy, že na albu spolupracovali ještě Stardeath a White Dwarf, dále Henry Rollins a zpěvačka Peaches.

Supraphon

Bára Basiková: Platinum Collection

Bára Basiková patří beze sporu mezi naše nejvýraznější zpěvačky. Za svou kariéru nazpívala písně nejrůznějších žánrů, prošla od nové vlny přes pop, ale i výlučné projekty esoterických písní, jidiš skladeb, chrámové muziky až po muzikály.

Platinová kolekce mapuje celý vývoj její pěvecké kariéry a obsahuje hudební skvosty a hity i písně méně známé. Nechybí samozřejmě skladby z éry Precendensu, Stromboli, Bářiných sólových alb a muzikálových mezníků včetně kultovního Jesus Christ Superstar, ale ani písně z Johanky z Arku.

EMI/Virgin

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám