Hlavní obsah

Lístky na Letní shakespearovské slavnosti jsou již v prodeji

Právo, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Shakespearův Jindřich IV. s Janem Dolanským v titulní roli a Norbertem Lichým v roli rytíře Falstaffa bude hlavním titulem letošních Letních shakespearovských slavností, které se uskuteční od 24. června do 4. září v Praze, Brně, Ostravě a na Slovensku. Předprodej vstupenek v síti Ticketportal začal tento týden.

Článek

Jindřicha IV. nastuduje režisérka Lucie Bělohradská, která v Nejvyšším purkrabství Pražského hradu uvedla již Hamleta s Jiřím Langmajerem.

„Princ Jindra a Falstaff se potkávají na jevišti světa, na kterém vystupují i ctižádostiví muži politiky, jejichž vypočítavá přátelství a touha po majetku a moci rozvíjejí dramatický příběh,“ říká režisérka o své inscenaci.

Novinkou letos bude Oko za oko

Na Pražském hradě se letos v české premiéře objeví i ostravská inscenace Romea a Julie s Jitkou Smutnou v roli Chůvy. Veronské milence ztvární Marek Holý a Tereza Dočkalová, režie se ujme Pavel Šimák. Novinkou slovenské části festivalu bude méně známá Shakespearova hra Oko za oko v režii Michala Vajdičky.

Ze starších inscenací se na jevištích Shakespearovských slavností objeví i Veselé paničky windsorské režiséra Jiřího Menzela s Bolkem Polívkou a Simonou Stašovou. Dvě reprízy této komedie se odehrají na přelomu července a srpna na farmě Bolka Polívky v Olšanech.

Dále se na jeviště vrátí i Macbeth s Veronikou Freimanovou, česko-slovenský Antonius a Kleopatra a derniéry budou mít obě inscenace Komedie omylů v pražském i ostravském nastudování.

Reklama

Výběr článků

Načítám