Hlavní obsah

Ve filmu podle Viewegha měl Donutil lyžovat, raději si vzal dubléra

Novinky, Stanislav Dvořák

Na Slovensku v Tatrách právě skončila první část natáčení Románu pro muže podle předlohy populárního Michala Viewegha. Jedna z hlavních postav, kterou hraje Miroslav Donutil, se v něm předvádí na lyžích, ale Donutil přiznal, že jde o trik. Lyžovat vůbec neumí.

Článek

„Já jsem lyžoval naposledy v šedesátým sedmým,“ přiznal Miroslav Donutil. „Na školním zájezdu mě zařadili do třetího družstva mezi ty, co se učí na místě obracet. Nesl jsem to dost těžce, protože moje tehdejší láska byla v prvním a uměla dokonale lyžovat. Tak jsem se před ní chtěl vytáhnout a spustil se odvážně dolů. Vyděšený instruktor na mě ječel: Plužit!, ale já neznal tu terminologii a rozuměl jsem zúžit, tak jsem si dal nohy k sobě a skončil dole v potoce. V tomhle filmu ale lyžuju obdivuhodně, to sami uvidíte. Provádím na lyžích super kousky. Tedy ne přímo já, provádí je za mě můj dubl, abych byl upřímnej.“

Film režiséra Tomáše Bařiny vychází z Vieweghova příběhu tří sourozenců – Cyrila, Bruna a Anety. Starší Cyril mladším dlouho nahrazoval rodiče a když cítí, že se jeho život nachýlil ke konci, vyrážejí všichni společně do hor.

„Pro mě je to příběh o lásce, o charakteru, o bohatství, o rodině. Dá se těch témat dosadit za to slovo příběh hodně,“ říká představitel Cyrila Miroslav Donutil.

Viewegh psal přímo pro Donutila 

Viewegh psal postavu Cyrila přímo pro Miroslava Donutila. „Jsem strašně vděčnej, že mám možnost zahrát si ve filmu zase trochu jinou komediální parketu,“ přiznává herec.

„Je to knížka o tom, co je mužská čest, slušnost atd. Malinko jsme ji aktualizovali, např. o kauzu justičních mafií,“ popsal Viewegh. Dodal, že scénář napsal, i když netvrdí, že je scenáristou, a učí se to za pochodu. Byl by prý rád, kdyby mu někdo předložil dokonalý scénář, ale zatím se tak nestalo.

V hlavních rolích uvidíme kromě Donutila, Miroslava Vladyku a Vandu Hybnerovou. Filmovou hudbu by měl dodat Richard Müller, ale zatím je vše v jednání. Müller chce nejdříve vidět natočený materiál.

Natáčení filmu je naplánováno na 34 dní, které jsou v průběhu března a dubna rovnoměrně rozděleny mezi slovenské a české lokace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám