Hlavní obsah

Bob Dylan do Číny nesmí

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle britského serveru telegraph.co.uk musel americký písničkář Bob Dylan zrušit několik koncertů naplánovaných v rámci svého asijského turné. Stalo se tak poté, co tamnímu pořadateli, taiwanské agentuře Brokers Brothers Herald, nedaly čínské úřady potřebná povolení k vystoupení zpěváka v zemi.

Článek

Dylan měl po zastávkách v Japonsku v následujících dnech odehrát koncerty v Taiwanu, Číně a Hongkongu. Po konfliktu s čínským ministerstvem kultury však byly všechny jeho zastávky v jihovýchodní Asii zrušeny.

Promotér Jeffrey Wu listu Sunday Morning Post řekl: „Ministerstvo kultury Číny nám nezajistilo povolení pro koncerty v Pekingu a Šanghaji, a tak jsme neměli jinou možnost, než celé jihovýchodní asijské turné zrušit. Dylan si přitom velmi přál v Číně vystoupit.“

Podle Wua zpřísnilo ministerstvo kultury udělování povolení na koncerty v zemi poté, co před dvěma lety zpěvačka Björk během vystoupení v Šanghaji otevřeně podpořila boj Tibeťanů o samostatnost.

Bob Dylan vystoupí 11. června v pražské O2 Areně.

Reklama

Výběr článků

Načítám