Hlavní obsah

První česká hudební retro televize je placená

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na satelitu a v kabelové televizi právě startuje Retro Music Television, český kanál, který se orientuje na hudbu 60. až 90. let. Televize ale bude placená.

Článek

„Chceme umožnit divákovi, aby viděl to, co nemohl vidět za éry československé televize,“ říkají Pavel Attel a Jiří Němeček, kteří za projektem stojí.

„Těžištěm vysílání jsou hity od 60. do první poloviny 90. let 20. století. Navíc podíl českých a slovenských klipů bude značný, v podstatě maximálně možný,“ dodal Pavel Attel.

Žánrově bude televize nevyhraněná. Slibuje pop i metal, country i jazz.

Retro Music Television vysílá přes satelit Astra a po prvních dvou měsících bude placená. Objeví se i v kabelových televizích. Od televizí orientovaných na teenagery se bude lišit tím, že na obrazovce nebudou žádné SMS chaty a hudbu by mělo narušovat jen minimum reklamy.

"V našem vysílání se nesetkáte s interaktivními esemeskami či aplikacemi typu chat, sms melodie a další, hlavní roli hraje hudba," tvrdí Němeček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám