Hlavní obsah

Bývalí členové The Doors vystoupí v Praze

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klávesista Ray Manzarek a kytarista Robby Krieger vystoupí 13. července v Praze. Proslavili se v šedesátých letech jako členové The Doors, psychedelické rockové skupiny, v jejímž čele stával Jim Morrison, kultovní postava hippies.

Foto: ČTK

Ray Manzarek

Článek

The Doors v Praze nikdy nevystupovali, koncert části kapely bude proto pro její stoupence velkým svátkem.

The Doors (brány vnímání) vznikli v roce 1965 v Los Angeles. Legendou se stali hlavně díky básníku a zpěváku Jimu Morrisonovi, který přes naprosto nekomerční zvuk skupiny dokázal fascinovat davy a přitáhl statisíce fanynek.

Morrison, který se netajil nákloností k alkoholu a drogám, zemřel mladý a jeho hrob v Paříži se stal poutním místem hippies a rockových fandů.

Nejslavnější hity skupiny jako Light My Fire, L.A. Woman nebo hypnotická Riders of the Storm patří do zlatého fondu světové hudby. The Doors dodnes získávají nové a nové generace posluchačů.

Jejich styl spojoval blues a psychedelii a typická pro něj byla dlouhá sóla na varhany zn. Hammond. Netypická deska Soft Parade ovšem šokovala hudební veřejnost příklonem k popovým aranžím a dnes je považována za jejich nejslabší.

Koncert se koná v Kongresovém centru. Vstupenky jsou k dostání v síti Ticketpro.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám