Hlavní obsah

Mladý James Brown, Rolling Stones a Supremes se vynoří v kultovním filmu

Novinky, Stanislav Dvořák

Po 46 letech vychází na DVD koncertní film T.A.M.I. Show, který řadí mezi své nejoblíbenější mimo jiné Quentin Tarantino. Redaktor amerického magazínu RollingStone David Fricke ho označil za nejlepší rockový film všech dob.

Foto: Profimedia.cz

Rolling Stones (1964)

Článek

T.A.M.I. Show byl koncertní program špičkových amerických hvězd, který se konal v roce 1964 v Santa Monice a byl z něho natočen film, který se dosud oficiálně nedal nikde koupit. Zachycuje skutečnou elitu šesté dekády v době, kdy šlo o dravé muzikanty vyzařující obrovskou energii (navíc mnozí z účinkujících už dnes nejsou mezi námi).

V rámci koncertu vystoupili The Rolling Stones, James Brown, Chuck Berry, The Beach Boys, Marvin Gaye, Smokey Robinson and The Miracles, The Supremes a mnoho dalších hvězd tehdejšího rocku a rhytm and blues.

Protože byl film v kinech oficiálně uveden v roce 1964, je dnes velmi málo lidí, kteří ho viděli celý a pamatují si ho. Materiál byl digitálně remasterován a zachován v celé délce, dokonce bylo do filmu vráceno i jedno vystoupení Beach Boys, které se do kin nedostalo.

DVD The T.A.M.I. Show: Collector's Edition vyjde koncem března, ale už teď ho lze předobjednat v zahraničních internetových obchodech.

Reklama

Výběr článků

Načítám