Hlavní obsah

Zpěvák skupiny Skindred: Nahrávali jsme i v autobuse

Právo, Šárka Hellerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská skupina Skindred vystoupí v sobotu v pražské Akropoli. "Za tři týdny jsme měli skoro hotovo, a měli jsme i několik zabijáckých myšlenek, na které jsme byli opravdu hrdí. Zbývalo jen dodělat nějaké texty a melodie, a tak během amerického turné zřídil producent Matt LePlant studio v autobuse. Nahrál jsem v něm během dne i po koncertech hodně vokálů," řekl Právu Benji Webbe zpěvák skupiny Skindred.

Foto: Foto archív, Právo

Skindred v sobotu vystoupí v pražském Paláci Akropolis. Benji Webbe vpředu.

Článek

V jednom rozhovoru jste řekl, že vaše alba jsou jako deník a zachycuje, jak jste se v době natáčení cítili. Jak jste se cítili, když jste natáčeli nejnovější desku Shark Bites And Dog Fights?

Víme o sobě, že dokážeme být při psaní plodní a přicházíme rychle se silnými myšlenkami. Náš label nám tedy na chvíli zamluvil studio, my tam šli a začali jsme jamovat. Za tři týdny jsme měli skoro hotovo, a měli jsme i několik zabijáckých myšlenek, na které jsme byli opravdu hrdí. Zbývalo jen dodělat nějaké texty a melodie, a tak během amerického turné zřídil producent Matt LePlant studio v autobuse. Nahrál jsem v něm během dne i po koncertech hodně vokálů.

Co je na tom „zabijáckého“?

Když jsem dodělával texty a zpíval vokály, byl jsem stále nabitý energií získanou během koncertu. Tohle album je vůbec nejblíže zachycení naší koncertní atmosféry. Ještě to není ono, ale je tu veliký pokrok. Nahrávání zabralo celkem asi sedm týdnů. Cítíme, že je to velký krok směrem, jakým chceme jít.

Členové kapely žijí roztroušení po celém světě. Jak probíhá vaše spolupráce, když nejste na turné?

Scházíme se jen poté, co nahrajeme desku, abychom nový repertoár secvičili. V moderním světě nejste ale nikdy daleko od ostatních, pokud máte internet. Díky tomu můžete s ostatními sedět v jedné místnosti a společně rozvíjet myšlenky, i když vás dělí oceán.

Jak si představujete perfektní koncert?

To je jednoduché: dokonalá show běží bez jakýchkoli problémů!

Obdivujete kapelu Gogol Bordello. Máte s ní něco společného?

Rád bych si myslel, že tu energii, kterou jsem měl možnost vidět z nich tryskat noc co noc během společného turné, u nás lidé při koncertech vnímají také. Show Eugena Hütze a jeho kapely je rozjetá horská dráha plná povznášejících prvků, které udrží lidi ve varu od začátku do konce. To vidím jako společný jmenovatel.

Na pražském koncertě vás podpoří kapela Forever Never a zpěvačka Marya Foxx. Proč jste si je vybrali?

Forever Never jsou už jedenáct let naši kamarádi a já osobně si myslím, že zpěvák Rennie má neuvěřitelný hlas. Soutěžil v britské verzi American Idol, ale opustil tenhle jemný svět r’n’b keců, aby se věnoval rock’n’rollu a metalu. Ti, kdo ho uslyší, pochopí, jaké je štěstí, že se nedal na temnou stranu.

Maryu Roxx nám doporučil management. I ona si prošla cestu od účasti ve skupině Vanilla Ninja po naverbování kytaristou Anthraxu Paula Crocka. Moc se těšíme až jí uvidíme a uslyšíme, protože se zdá, že kdekoli hraje, vyvolá obrovský potlesk.

Reklama

Související články

Divoši Skindred předvedou v Praze ragga metal

Do Paláce Akropolis v Praze přijede 27. února 2010 britská alternativní senzace Skindred, jedna z těch lepších tvrdých kapel, které pochopily, že omílání...

Výběr článků

Načítám