Hlavní obsah

Film o Cobainovi se konečně blíží realizaci

Novinky, Stanislav Dvořák

O celovečerním filmu zachycujícím život rockera Kurta Cobaina se mluví několik let, ale teď se podle serverů Hollywood Reporter a RollingStone filmové studio Universal konečně rozhýbalo.

Foto: Profimedia.cz

Kurt Cobain

Článek

Film má být částečně založen na knize známého hudebního novináře Charlese R. Crosse Heavier than Heaven. Studio chce pověřit režií Orena Movermana, který nahradí i původního scénáristu Davida Benioffa.

Moverman zatím jako režisér moc zkušeností nemá (natočil jen film The Messenger), ale jako scénárista má za sebou mnoho práce (filmy Jesus’ Son, Face nebo film o Bobu Dylanovi I'm Not There).

Cross, jehož kniha vyšla v roce 2001, bude na filmu spolupracovat jako odborný konzultant a Moverman je podle něj tím pravým režisérem. "Dělal na seriózních projektech, jako byl dylanovský film I’m Not There, takže je to pravděpodobně dobré, když půjde o film o Cobainově životě." V Hollywoodu teď podle něj pracuje hodně fanoušků Cobaina, takže lze věřit, že udělají maximum, aby byl film kvalitní.

Spor s vdovou film neohrozí

Cobainovi kolegové z Nirvany Novoselic a Grohl vedli spor s vdovou Courtney Love, která film produkuje, o práva na písně Nirvany, ale Cross tvrdí, že Universal teď má potřebná práva zajištěná.

“Pokud já vím, lidi od Universalu všechno zařídili, takže ať bude hrát Cobaina kdokoliv, bude moci ve filmu zpívat jeho písničky," řekl RollingStonu.

Kurt Cobain by právě slavil 43. narozeniny (20. února). Svůj život ukončil sebevraždou v Seattlu v roce 1994.

Reklama

Výběr článků

Načítám