Hlavní obsah

Nová CD - Peter Gabriel, Mňága a Žďorp i HIM

Hudební novinky tohoto týdne jsou poměrně pestré. Vedle nové deky Petera Gabriela, vychází novinka Takže dobrý temně ironické party Mňága a Žďorp, nebo Screamworks: Love In Theory And Practice od romantických metalistů HIM.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová CD

Článek

Gabriel Peter: Scratch My Back

Zpěvák a skladatel, někdejší člen legendárních Genesis Peter Gabriel natočil nové album s názvem Scratch My Back, na kterém interpretuje písně svých kolegů, a to bez použití bicích a kytary. Sáhl třeba do repertoáru Radiohead, Arcade Fire, Lou Reeda nebo Neila Younga.

Do studia pozval Johna Metcalfa (zakládající člen Durutti Column), producenta Boba Ezrina (Pink Floyd, Lou Reed) a zvukového inženýra Tchada Blakea (Suzanne Vega, Tom Waits, Sheryl Crowová). S jejich pomocí natočil dvanáct zajímavých a pestrých kompozic, které označuje za velmi osobní.

EMI

Mňága a Žďorp: Takže dobrý

Po dvou letech připravila novinku valašsko-meziříčská parta Mňága a Žďorp a oznamuje v ní Takže dobrý. Nabízí další porci pozitivního pesimismu, i když jako u v předchozích dvou alb je znát odklon od období tvůrčího temna v rukopisu Petra Fialy. Zůstává nicméně pověstná ironicko-sarkastická linka jeho textů. Oproti trendům se skupina opět spolehla na syrový zvuk bez počítačových vychytávek. Producentsky se na albu podílel Ondřej Ježek.

Při příležitosti vydání desky odstartuje Mňága a Žďorp ve čtvrtek 25. února v Ostravě turné. Křtít se bude na každém koncertě šňůry.

EMI

HIM: Screamworks: Love In Theory And Practice

Sedmé studiové album finského bandu HIM nese název Screamworks: Love In Theory And Practice. Název byl inspirován bývalým vztahem frontmana Ville Valoa: „Je to zvukový deník té aférky. Album je o teoretických a praktických aspektech vztahů a neřešitelných problémů, které řešíme.“

Devět nových písní je tím nejtvrdším, co kapela dosud vytvořila. Produkce se ujal Matt Squire, který spolupracoval například s Panic! at the Disco nebo Taking Back Sunday. První singl Heartkiller byl představen v prosinci.

Warner Music

Cheryl Coleová: 3 Words

Zpěvačka Cheryl Coleová využila roční pauzy své domovské skupiny Girls Aloud, aby natočila sólové album. Novinka 3 Words vyšla v Británii již v říjnu a první singl Fight For This Love se vyšvihl na první místo britské singlové hitparády.

Na albu ve třech případech vokálně vypomohl i will.i.am z kapely The Black Eyed Peas. Ten je také ke slyšení na titulní písni, kterou Cheryl chystá jako další singl.

Universal Music

Pet Shop Boys: Pandemonium

Britští Pet Shop Boys připravili pro své fanoušky CD a DVD s názvem Pandemonium, které bylo natočeno 21. prosince minulého roku na poslední zastávce jejich turné v londýnské O2 areně. O hudební produkci tohoto dílka se postaral producent Stuart Price, obrazovou část měl na starosti režisér David Barnard.

Co se koncertní části DVD týče, můžeme se těšit na v podstatě stejného vystoupení, jaké kapela Pet Shop Boys předvedla počátkem prosince v pražské Tesla Aréně. Nechybí tu totiž krom všech zásadních hitů například ani vánoční skladba It Doesn't Often Snow At Christmas. Pánové tentokrát mysleli i na bonusy, a tak se krom kompletního koncertu dočkáme i promo videí k loňským singlům Love etc., Did You See Me Coming a All Over The World.

EMI/Virgin

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám