Hlavní obsah

Aerosmith a RATM budou hvězdami Download festivalu, tvrdí pořadatelé

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořadatelé velkého britského festivalu Download podle serveru NME tvrdí, že u nich v létě vystoupí skupiny Rage Against the Machine a Aerosmith se Stevenem Tylerem v čele. U Aerosmith je to překvapivé, protože podle všech dosavadních zpráv už skupina nefunguje.

Článek

Download festival se koná od 11. do 13. června v Donington Parku. Je to již osmý ročník pod tímto jménem, tradice rockových festivalů na tomto místě je ale mnohem starší, sahá až k akci Monsters Of Rock z roku 1980.

Program vypadá letos nabitě, kromě jmenovaných má zahrát superskupina Them Crooked Vultures (Josh Homme, Dave Grohl a John Paul Jones) nebo AC/DC a Stone Temple Pilots.

Aerosmith si v minulém roce prošli rozpadem doprovázeným výhrůžkami přes média a zprávami o hroutícím se zpěvákovi Tylerovi, který odchází do léčebny. Tyler údajně žádal dva roky volna, později to ale v médiích popřel. Kytarista Joe Perry na přelomu roku řekl, že si může najít nového zpěváka a bude pokračovat bez něj.

Na začátku února 2010 pak Tylerův manažer hrozil soudem zbytku skupiny, pokud by chtěla pokračovat bez Tylera.

"Dovedete si představit, že by manažer Rolling Stones žádal výměnu Micka Jaggera? Steven je Aerosmith, společně s ostatními. On je ten, kterého lidi znají," uvedl manažer Skip Miller a upřesnil, že si nepřeje, aby na soudy došlo.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám