Hlavní obsah

Geoff Tyson v Praze natočil album s českými muzikanty

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký kytarista a zpěvák Geoff Tyson natočil v Praze split album se skupinou The Wavemen. Tyson na ně přispěl šesti písničkami a The Wavemen dalšími šesti. Obě kapely album pokřtí 14. února v pražském klubu Vagón.

Článek

Tyson, který hrával se skupinou T-Ride a jezdil na turné s Duran Duran, Monster Magnet, White Zombie i Joem Satrianim, u něhož studoval hru na kytaru a složil i zkoušky.

Před dvěma lety se Tyson usadil v Praze a založil skupinu The Geoff Tyson Band, v němž hrají tři čeští muzikanti. Šest písní, které jsou předzvěstí regulérního alba, se nese v duchu  melodického soft rocku a Tyson jen střídmě ukazuje svoje umění kytaristy. Ostří se projeví  v rychlejším 100 Million Motherfuckes, poklidnější skladby ale převažují.

V podobném duchu se nese i tvorba The Wavemen vedených Lucienem Zellem, i když je místy rytmičtější.

Tyson se představí i v dalších českých a moravských městech, 22. února zahraje v Brně, 11. března v Ostravě, 25. března pak vystoupí před Fun Lovin Criminals v pražském SaSaZu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám