Hlavní obsah

Nová CD - Massive Attack, Sade i Ferda Mravenec

Po mnohaleté pauze se tento týden ohlásila s novinkou hned dvě seskupení – po osmi letech Massive Attack a po celé jedné dekádě Sade. Dále se můžete těšit třeba na z archivů vytažené příhody Ferdy Mravence.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová CD

Článek

Massive Attack: Heligoland

Bristolské duo Massive Attack, které spoludefinovalo žánr trip-hop, přichází po sedmi letech s novým, několikrát odloženým albem, které dostalo název Heligoland.

Minulý podzim Massive Attack nabídli jako předzvěst digitální čtyřpísňové EP Splitting The Atom a vyrazili na turné, během něhož se zastavili také v Praze. Na desce dvojice spolupracovala s mnoha zajímavými hosty. Nejatraktivnějším je nejspíš Damon Albarn, zpěvák Blur a Gorillaz, na nahrávce se dále objevují zpěvačky Hope Sandovalová a Martina Topley-Birdová, zpěváci Guy Garvey a Tunde Adebimpe, tradiční host Horace Andy a také Tim Goldsworthy z labelu DFA.

EMI/Virgin

Sade: Soldier of Love

Britská kapela Sade napínala své fanoušky dlouhých deset let, než přišla s novým albem, které nazvala Soldier of Love. Hudebníci působící na scéně od roku 1983 ve svých skladbách fúzují R, soul, jazz, funk a soft rock. Kapela se jmenuje podle frontmanky, zpěvačky nigerijského původu Sade Adu.

Deset novinek předznamenal titulní singl, který se zároveň stal i písní k poslední, šesté řadě oblíbeného seriálu Ztraceni. Album se nahrávalo v Anglii a Sade ho produkovala se svou kapelou a s dlouhodobým spolupracovníkem Mikem Pelaou.

Sony Music

Ondřej Sekora: Příhody Ferdy Mravence a brouka Pytlíka

Supraphon vydoloval z archivů nahrávky příhod Ferdy Mravence, které uspořádal na dvě CD. Dramatizací textů stvořil režisér Pavel Kraus skvělou zvukovou koláž pohádkového světa hmyzu. V ní vyniká rozumný Ferda Vlastimila Brodského, chaotický Pytlík Karla Högera a žalobnice Beruška Jiřiny Bohdalové.

V malém výstupu z "broučího rozhlasu" zde zazní písnička Jitky Stivínové, nedoceněného pěveckého talentu. Na druhém CD vypráví Jiřina Bohdalová příhody brouka Pytlíka ze stejnojmenné knihy.

Supraphon

Hot Chip: One Life Stand

Londýnské seskupení Hot Chip vydává čtvrtou studiovou deskou One Life Stand, která následuje po průlomové Made In The Dark z roku 2008. Prvním singlem se stala titulní skladba, kterou představili vloni v prosinci.

Jejich muzika je eklektickou směskou, v níž se potkávají vlivy elektroniky, soulu, popu i rocku. Novinka One Life Stand se od předchozí tvorby liší větší přímočarostí a podle vyjádření členů kapely tu je patrnější otisk blýskavého diska.

EMI/Virgin

OST: Na sv. Valentýna

Romantická komedie režiséra Garryho Marshalla (Pretty Woman, Nevěsta na útěku), která má v našich kinech premiéru 18. února, přináší příběhy skupiny lidí z Los Angeles, jejichž osudy se protnou právě na den svatého Valentýna, kdy se každý z nich snaží najít lásku, nebo řeší milostné problémy. Hvězdnému obsazení vévodí Jessica Albaová, Anne Hathawayová, Julia Robertsová a další.

Soundrack k filmu, který je nabitý romantickými baladami, vychází s předstihem, aby alespoň o stihl svátek zamilovaných. Pilotním singlem je skladba Today Was A Fairytale od Taylor Swiftové, která si ve filmu i zahrála. Dále se můžete těšit na songy v podání Amy Winehouseové, Maroon 5, Joss Stonepvé, Joolse Hollanda a Jamiroquai a daších jistot pop music.

Universal Music

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám