Hlavní obsah

Martin Scorsese bude točit Cabreta

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po úspěchu na předávání Zlatých glóbů, kde mu byla udělena cena za celoživotní dílo, si Martin Scorsese vybral projekt podle knihy Briana Selznicka Vynález Huga Cabreta.

Foto: Johannes Eisele , Reuters

Režisér Martin Scorsese

Článek

Příběh sirotka, který žije mezi zdmi pařížského vlakového nádraží a stará se tam o hodiny a když se snaží opravit mechanickou postavičku, je vtržen do krkolomných dobrodružství, vydává česky nakladatelství Fragment. Scénář napsal Scorseseho dlouholetý spolupracovník John Logan. Natáčení bude zahájeno 1. června v Londýně.

Martin Scorsese patří mezi nejoceňovanější americké režiséry. Debutoval pod produkční záštitou Rogera Cormana krimipříběhem Boxcar Bertha. Režíroval mimo jiné filmy Rolling Stones, Gangy New Yorku, Mafiání, Letec a mnoho dalších.

Reklama

Související články

Scorsese a DiCaprio: Vlci na Wall Streetu

Cenami ověnčený režisér Martin Scorsese se pustí do thrilleru z burzovního prostředí s Leonardem DiCapriem v hlavní roli. Film Vlk na Wall Streetu vychází...

Scorsese natočí dokument o Georgi Harrisonovi

Americký filmový režisér Martin Scorsese natočí dokument o Georgi Harrisonovi, bývalém členu skupiny The Beatles, který zemřel v roce 2001 na rakovinu plic....

Výběr článků

Načítám