Hlavní obsah

Češi informace nejčastěji získávají z televize a internetu

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Češi získávají informace nejčastěji z televize a internetu. Vyplývá to z průzkumu společnosti Median. Podle zjištění agentury 55,5 procenta respondentů považuje jako hlavní zdroj informací televizi. Hned na druhém místě je internet, který využívá na 38 procent lidí, ten tak překonal i tradiční noviny, které zvolilo na 30 procent dotázaných.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Respondenti mohli vybrat více možností. Ohledně výběru témat jasně vedou zprávy z České republiky. O ně se zajímá 82,6 procenta lidí. Následují informace ze zahraničí (71,1 procenta) a z regionu či místa bydliště (68,3 procenta).

Není bez zajímavosti, že bulvární zpravodajství skončilo téměř na chvostu sledovanosti. Zajímá se o něj prý jen třetina dotázaných (33,9 procenta), hůře už dopadly jen zprávy o módě a péči o vzhled (32 procent).

Median se dotazoval více než sedmi tisíc lidí v období od konce března do poloviny září loňského roku. Věk respondentů byl 12 až 79 let.

Anketa

Z čeho nejčastěji čerpáte informace?
Z internetu
91,6 %
Z televize
3,8 %
Z časopisů
0,6 %
Z novin
2,5 %
Z rádia
1,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2066 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám