Hlavní obsah

Eric Clapton a Steve Winwood společně v Evropě, ČR bohužel objedou

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě rockové megahvězdy Eric Clapton a Steve Winwood se spojily kvůli turné, které příští jaro zahrne téměř celou Evropu i Turecko, ale vynechá ČR. Skalním posluchačům z Česka zbývá možnost zajet si na ně do Mnichova či Vídně.

Článek

Clapton a Winwood se poprvé setkali koncem šedesátých let v anglické skupině Blind Faith, jedné z prvních "superskupin", kde hrál i Ginger Baker známý z Cream a Ric Grech (Family). Vydali však pouze jedno album Blind Faith (1969).

Po čtyřiceti letech se jejich cesty znovu sešly a vystupují společně. Letos vyšel pod titulem Eric Clapton and Steve Winwood: Live From Madison Square Garden dvoudisk z loňské série jejich koncertů. Více než dvě hodiny záznamu přinášejí jak písně Blind Faith, tak sólové věci Winwooda a Claptona i celou řadu převzatých, např. Georgia On My Mind a Voodoo Chile.

Po zimních koncertech v Americe dvojice na jaře 2010 zamíří do Velké Británie a poté navštíví také Antverpy, Paříž, Malmö, Berlín, Hamburg, Mnichov, Vídeň, Bukurešť, Bělehrad či Istanbul.

Eric Clapton v Praze vystupoval jen jednou v životě roku 2007 ve vyprodané Sazka aréně.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám