Hlavní obsah

Cempírek přiznal: vítěznou knihu Vietnamka nenapsala

Právo, cg

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

K autorství románu Bílej kůň, žlutej drak, který pod jménem Vietnamky Lan Pham Thi zvítězil v letošní soutěži o Literární cenu Knižního klubu, se v ČT přiznal spisovatel a cestovatel po jihovýchodní Asii Jan Cempírek z Českých Budějovic. Podle jeho vyjádření dívka, která žije v Austrálii "se dobře baví".

Foto: archiv, Právo

Údajná autorka oceněné knihy Lan Pham Thi

Článek

"Cítíme se podvedeni a zklamáni," řekla Právu Denisa Novotná, která mediálně zastupuje Knižní klub. Podle ní budou chtít v dalším ročníku anonymní soutěže organizátoři vidět autora. Letos to bylo poprvé, kdy přistoupili na komunikaci prostřednictvím e-mailu.

Podle předsedy poroty spisovatele Ivana Binara "i kdyby se pan Cempírek podepsal, byl by stejně vyhrál. Takhle začíná spisovatelskou kariéru podvodem."

Na Cempírkovo jméno upozornil jako první deník Právo minulý čtvrtek ve své literární příloze Salon.

Reklama

Související témata:

Související články

Zdenko Pavelka: Kdo je Lan

Minulý týden dostalo více než osmdesát adresátů mail, v němž byl – zřejmě z roztržitosti – za pozvánkou na literární čtení do Chelčic přivěšený záznam...

Výběr článků

Načítám