Hlavní obsah

The Prodigy si ochočili pražské publikum

Novinky, Veronika Hušková

Legendární elektronická skupina The Prodigy, jejíž hity jako Out of Space či Firestarter už dávno "zlidověly", vtrhla v pátek do Prahy, aby si okamžitě podmanila zaplněnou Tesla Arenu. Tisícovky fanoušků na ploše i na tribunách uvrhla svou energií nabitou show do transu a proměnila je v obří roztancovaný dav s rukama permanentně vztaženýma k pódiu.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Osobitá hudba postavená na směsici elektroniky a stylů jako je rave, techno, breakbeat či punkrock vyšvihla The Prodigy na piedestal elektronické hudby už v devadesátých letech. Páteční vystoupení dokázalo, že se z něj kapela nenechá tak snadno setřást.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

FOTO: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Návštěvníky měla rozehřát relativně dost známá britská skupina Enter Shikari. Její originální kombinace post hardcoru a elektra rozdělila publikum na dvě části - tu, která nadšeně aplaudovala, a pak tu druhou, kterou střídání elektrosmyček se zběsilým hardcoreovým řáděním nechávalo chladnou. 

Komplet celé publikum se však dostalo do varu okamžitě poté, co se kolem deváté na podiu objevily pravé ikony - The Prodigy. Plocha se okamžitě rozvlnila a stejně jako tribuny, kde nezůstal sedět snad ani jediný člověk. Prodigy nezklamali a potěšili fanoušky nejznámějšími ostrými hitovkami jako Out Of Space, Firestarter, No Good či Smack My Bitch Up. Zároveň však nabídli i ochutnávku z nového alba Invanders Must Die.  

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Maxim zcela ovládl pražské publikum. 

Přestože tato deska vyšla teprve před půl rokem, z reakcí fanoušků bylo jasné, že si ji už stihli poctivě naposlouchat a že se jim líbí. Novinka Omen, která zazněla jako třetí, dokonce sklidila větší ohlas než profláklá hitovka Breath. Pak už ale v emocích splývaly pecky s méně známými songy (kterých bylo ale jen pár), neboť nadšené publikum bouřlivě tančilo na vše a aplaudovalo všemu kontinuálně až do konce.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Klávesák Liam Howlett - poslední člen základního trojlístku The Prodigy

Hudebně dokonalý zážitek podpořený zvukovými efekty umocňovala hra kouře a světel, v nichž po celou hodinu a půl neúnavně běhali, skákali a dokonce i cvičili oba zpěváci. Když pak zpěvák Keith Flint rozehrál scénku o imaginární hádce s předními řadami, mnozí možná zalitovali, že si nekoupili lístek přímo pod podium. Maxim si zase publikum zcela ochočil, když ho během vystoupení přiměl nejen opakovat "Invanders must die", ale třeba si také i dřepnout.

Úbytek energie The Prodigy byl znát tentokrát snad jen v líčení a stylizaci podia. Detailní záběry výrazů obou zpěváků na obřích obrazovkách ale dodaly vystoupení potřebný hororový nádech.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

První řady si koncert skvěle užily. Oba zpěváci s nimi byli neustále v kontaktu. 

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

The Prodigy vydrželi běhat po podiu celou hodinu a půl.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

FOTO: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ruce fanoušků byly pořád nahoře. 

Přestože nová deska i koncertní turné nebudou nejspíš žádným výrazným milníkem v historii The Prodigy, obé nabízí skvělý hudební zážitek. A odezvy posluchačů jsou jen důkazem toho, že tvorba této legendární britské kapely je nadčasová a že The Prodigy stále nemají na poli elektronické hudby mnoho vážnějších soupeřů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám