Hlavní obsah

Kytaristka Michaela Jacksona: Hodně lidí na jeho smrti vydělalo

Novinky, Stanislav Dvořák

Dlouholetá spolupracovnice Michaela Jacksona, kytaristka Jennifer Battenová, kterou můžete znát i z Jacksonových videoklipů, odpovídala na exkluzivním chatu čtenářům Novinek. V ČR vystoupí 27. listopadu v Brně (Fléda) a 28. listopadu v Praze (Palác Akropolis).

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Jennifer Batten na on-line chatu

Článek

"Já začínala v osmi letech a teď už nehraju každý den. Trávím hodně času s počítačem a věnuji se jiným uměleckým formám, např. pracuji se sklem, mou práci můžete vidět i na mých stránkách," uvedla Battenová.

V 21 letech poprvé hrála jako profesionál a od té doby prý vystřídala všechny možné styly. Jazz, rock, pop, funk i heavy metal, který tu podle jejího názoru zůstane navždy. Velmi blízký je jí kytarista Van Halen, ale jejím idolem zůstává Jeff Beck, se kterým také spolupracovala.

Jako kytaristka ráda používá digitální efekty a nemá moc ráda lampové zesilovače.

Neustále si měnil číslo

S Jacksonem se setkala v 80. letech díky konkurzu na kytaristu, který pořádal v Los Angeles. "Potkala jsem ho až po měsíci zkoušení se skupinou," vzpomíná Battenová. 

Michael byl podle ní vždy "velmi profesionální a milý a nikdy na nikoho nekřičel." Jejich vztah byl ale čistě profesionální, v soukromí se se svými muzikanty nestýkal. Dokonce ani příbuzní se k Jacksonovi nemohli dostat.

"Oni mu zkoušeli několikrát pomoci a nemohli se k němu dostat. Myslím, že si neustále měnil telefonní číslo a byl obklopen lidmi, přes které se musíte dostat," popsala.

Dodala, že Jackson mohl být zavražděn úmyslně. "Hodně lidí na jeho smrti vydělalo, milióny dolarů." Určitě v tom ale neměla prsty CIA, jak se objevilo na internetu. "CIA by z toho nic neměla," odepsala kytaristka pobaveně.

Reklama

Výběr článků

Načítám