Hlavní obsah

US Bombs se vrací v původním složení s Petersem a Hannou

Novinky, Alex Švamberk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Legendární americká punková skupina US Bombs zahraje tento týden v České republice. V úterý vystoupí v brněnském klubu Melodka a ve čtvrtek v Praze ve strahovském klubu 007. Hrát bude v původním složení se zpěvákem Duanem Petersem a bubeníkem Chipem Hannou.

Článek

US Bombs patří k předním americkým punkovým skupinám devadesátých let. Drží se klasického pojetí stylu, jaký přinášeli Sex Pistols a The Clash, jen ho podávají s větším důrazem. Jsou doslova ztělesněním ideje skatepunku, protože Peters vymyslel řadu nových prvků na prkýnku s kolečky.

Skupina sice není tak slavná a úspěšná jako Green Day nebo Offspring, zato si zachovává punkového ducha a zničující punkový styl života. Peters na poslední Evropské turné ani nebyl schopen dorazit a s k mikrofonu se musel postavit kytarista Kerry Martinez. [celá zpráva]

Peters poté prodělal protidrogovou kůru, k drogám se vrátil po vážných rodinných problémech.

Ani Martinez však není žádné neviňátko, na kytaru se naučil, když musel jako mladiství delikvent chodit povinně zpívat do kostela, kde se ho zželelo jedné paní a ta ho naučila hrát.

Chip Hanna se v posledním době věnoval více country, ať už sólově, kdy hrál písně Willieho Nelsona, Merleho Haggarda a Johnnyho Cashe, či kombinaci country s rockem za doprovodu členů Mad Sin. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám