Hlavní obsah

Tomáš Hanák vydává první CD a říká: V estrádě nezazpívám

Novinky, Stanislav Dvořák

Herec Tomáš Hanák představil v pondělí své první hudební album, které se jmenuje prostě: Tomáš Hanák. Písničkám plným trpkého humoru a parodií se věnuje už řadu let, ale nechtěl je vydávat, dokud ho neoslovil producent a publicista Pavel Klusák.

Článek

Hanák není autorem většiny hudby, napsal ale všechny texty. Odpřisáhl, že texty nevytvářel žádným počítačovým programem, ale pouze svou hlavou. Existence podobného softwaru ho prý děsí. V úvodní, asi nejsarkastičtější písni Mobilní král prasat, podal portrét herce, který smlouvá honoráře za moderování různých akcí a "zpeněží i otvor řitní".

Jak Hanák potvrdil Novinkám, jedná se o autentický pocit z jeho života, ale nejen z jeho. Nesnáší prý svět hypermarketů a konzumu, a občas si připadá jako mašina, která jede, předem nahrnuje peníze a vzadu vypadávají úhledné balíčky. V určitém období mu totiž chodilo tolik nabídek na moderování, až získal špatný pocit, že se stává někým, kým nechtěl být.

K písni Technopárty Hanáka zase inspiroval odpor k lidem, kteří přijedou do přírody se stroji na výrobu hluku a bez ohledu na místní obyvatele, lidi nebo zvířata se oddávají svým zájmům. "Kdyby alespoň hráli vlastníma rukama na bubínky, bylo by to víc fér," kroutí hlavou Hanák. Sám prý technopárty nenavštívil.

Ke komerčnímu potenciálu vlastní tvorby se moc nechtěl vyjádřit. "Vylisovalo se dva tisíce kusů, někteří lidé říkali, že jsme se zbláznili, tak nevím, v jakém smyslu," přemýšlí Hanák. Na otázku, co udělá pro propagaci svého alba, odvětil v žertu "všechno", ale vzápětí se poopravil. Do estrády prý zpívat nezajde.

Reklama

Výběr článků

Načítám