Hlavní obsah

Matka Freddieho Mercuryho: chtěli jsme, aby byl právník

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jer Bulsaraová, 87letá matka zpěváka Freddieho Mercuryho, poskytla ojedinělé interview BBC. Vyprávěla hlavně o dětství, o tom, jak z něj chtěla mít právníka a náčrtky jeho písní chtěla vyhodit do koše.

Článek

Mercury vyrůstal na Zanzibaru a v Indii, podle matky velmi toužil žít jako západní teenageři, od dětství ho fascinovala hudba a móda. O víkendech chodil do hotelů a hrál pro turisty jen za večeři a potlesk.

"Věděl, že jsme z něj chtěli mít právníka nebo ekonoma, protože většina jeho bratranců byla. Ale on říkal, ne, nejsem tak chytrý, mami," vyprávěla Bulsaraová.

Brzy bylo jasné, že jeho osudem je hudba. Jako student si psal písničky a strkal je pod polštář, když odcházel na univerzitu. Matka mu říkávala, aby "tam ty blbosti necpal, nebo mu to vyhodí" a Mercury odpovídal: "Nevyhazovat, mami, je to velmi důležité!"

Časté stížnosti sousedů na Mercuryho muzicírování vedly k definitivnímu odchodu od rodičů. "Je to jediný způsob, jak se pohnout dopředu," řekl tehdy matce a odstěhoval se do centra Londýna, kde začal profesionální kariéru.

"Řekla jsem mu jen, aby tvrdě pracoval, snažil se a my mu budeme pomáhat," vzpomíná matka. Když se stal slavným, často prý do rodičovského domu přijížděl na návštěvu svým Rolls Roycem a sousedi měli o zábavu postaráno. "Ale nikdo ho neobtěžoval, byli to dobří lidé a vážili si nás i jeho," dodala matka.

Tradiční domácí kuchyně paní Bulsaraové prý udržovala Queen při životě během dlouhých nočních nahrávání ve studiu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám