Hlavní obsah

Tata Bojs vyrážejí na turné s korejským dívčím Ahn Triem

Právo, Jaroslav Špulák

Skupina Tata Bojs vyráží na turné s osvědčenými souputníky, dívčím Ahn Triem. Chtějí si užít komornější prostředí českých divadel a dívkám zas dopřát trochu rock’n’rollu.

Článek

Vracíte se na pódia společně s Ahn Triem. Co je dobrého na této spolupráci?

Mardoša: Pro nás je to spolupráce dobrá z mnoha důvodů. Jednak Ahn Trio jsou fajn a je s nimi legrace. Navíc umějí zatraceně dobře hrát, což je skvělé, protože tím lépe vyniknou parádní aranže, které jim vymyslel Marek Doubrava.

Spolupráce je navíc oboustranně výhodná: my si s Ahn Triem užijeme komornější hraní a ony s námi zase naopak více rock’n’rollu. Setkáváme se někde uprostřed.

Cais: Nejlepší na tom všem je zjištění, že když si někdo porozumí lidsky a má podobný hudební cit, je úplně jedno, jestli hraje klasiku, rock’n’roll nebo mongolské národní písně. Dohromady to prostě může fungovat.

Většinu koncertů odehrajete v divadlech. Proč jste zamířili právě tam?

Mardoša: Chtěli jsme konečně zjistit, co ta prkna opravdu znamenají.

Na svých stránkách jste představili podobu pódia pro turné. Hovořily do ní i členky Ahn Tria?

Mardoša: Nehovořily, ale jsou zvědavé. Ostatně do ní nehovořili ani ostatní členové Tata Bojs, protože toto je zkrátka Caisova parketa. Nicméně co a jak se bude na pódiu vizuálně odehrávat, probíral ještě s DJem Cladem a s naším světelným mistrem Filipem Bruthansem.

Cais: Scéně bude tentokrát dominovat velká třímetrová krychle, která se stane jakýmsi středobodem veškerého vizuálního řádění.

Různé přístupy projekce budou vždy doplňovat i různorodost našeho setu, který jsme pojali přece jen o něco radikálněji než minulý rok. V duchu krychle, potažmo čtverce je také koncipována taková menší knížka, kterou chceme premiérově na koncertech prodávat a vlastně ji i pokřtít. V této útlé, zhruba padesátistránkové publikaci bude shrnuta spolupráce Tata Bojs a Ahn Tria od roku 2005 po současnost.

Zazní na koncertech nějaká novinka či jiné překvapení?

Cais: Novinky si zatím necháváme na novou řadovou a asi dost elektrickou desku, která vyjde v září 2010. Ale zazní některé naše starší písně, které jsme třeba ještě nikdy v akustické podobě nehráli. Například disko song Růžová armáda. Sám jsem na to docela zvědav.

Tata Bojs & Ahn Trio

Tata Bojs & Ahn Trio

Tata Bojs & Ahn Trio 21. 11. Pardubice, Východočeské divadlo

Tata Bojs & Ahn Trio 21. 11. Pardubice, Východočeské divadlo 25. 11. Brno, Fléda

Tata Bojs & Ahn Trio 21. 11. Pardubice, Východočeské divadlo 25. 11. Brno, Fléda 26. 11. Nový Jičín, Beskydské divadlo

Tata Bojs & Ahn Trio 21. 11. Pardubice, Východočeské divadlo 25. 11. Brno, Fléda 26. 11. Nový Jičín, Beskydské divadlo 27. 11. Bratislava, Slovenský rozhlas

Tata Bojs & Ahn Trio 21. 11. Pardubice, Východočeské divadlo 25. 11. Brno, Fléda 26. 11. Nový Jičín, Beskydské divadlo 27. 11. Bratislava, Slovenský rozhlas 29. 11. Praha, Divadlo Na Vinohradech

Mardoša: O překvapení, doufáme, nouze nebude. V prostředním bloku, během kterého si Ahn Trio na chvilku oddechne, odehrajeme několik písniček s dosud utajovaným hostem. Bude to trochu elektroničtější a rock’n’rollovější část programu. Ale ani Ahn Trio to nebude šolíchat.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám