Hlavní obsah

Billy Talent se vrací do haly Sparty se třetí deskou

Novinky, Alex Švamberk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kanadská skupina Billy Talent je hlavní hvězdou sobotního koncertu v hale pražské Sparty na Výstavišti. Doplní ji další dvě skupiny pocházející také z Toronta: Silverstein pohybující se na pomezí post hard coru a screamu a dřevorubečtí Cancer Bats s jejich southern hard corem.

Článek

Billy Talent inspiroval punk, také nesou jméno podle kytaristy z fiktivní skupiny z filmu Hard Core Logo. Stejně tak je ale ovlivnily i rockové kapely jako AC/DC, Led Zeppelin nebo Bachman Turner Overdrive.

Kapela se dala dohromady v roce 1993, to ale hrála ještě pod názvem Pezz. Partě okolo zpěváka Bena Kowalewicze a kytaristy Iana D´Sa se však dlouho nedařilo prorazit, zlepšilo se to až v roce 1999, kdy začala vystupovat pod novým jménem a přitvrdila.

Upozornila na sebe hned svou první deskou Billy Talent z roku 2003, která přináší přímočarý důrazný materiál, ale fenomenální úspěch jí přineslo až druhé album z roku 2006, jež je méně agresivnější, pestřejší a rockovější. Deska se dostala okamžitě do čela kanadského žebříčku. Jak silný byl materiál a jak skvěle ho kapela dokázala podat, mohli vidět tuzemští posluchači před dvěma a půl lety, kdy ve stejném sále zastínila hlavní hvězdy večera My Chemical Romance.

Nebylo divu, že se loni kapela vrátila do Prahy jako headliner. Letos přijíždí potřetí, opět jako tahák večera. Navíc je na turné ke třetí desce z půlky července, takže materiál bude jiný.

Před Billy Talent vystoupí Silverstein a Cancer Bats.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám