Hlavní obsah

Legendární Aerosmith se rozpadají, Steven Tyler s nikým nemluví

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Americké hudební servery spekulují o tom, že skupina Aerosmith po téměř 40 letech skončí. Zprávu, která otřásla rockovým světem, samy komentují jako neuvěřitelnou a snad ne definitivní.

Článek

Aerosmith jsou na scéně skoro čtyřicet let, přežili drogové úlety, rodinná dramata i vážné úrazy, ale teď to vypadá na rozpad. 

Kytarista Joe Perry, který s Tylerem prožil nejvíc (na mejdanech se jim říkalo "toxická dvojčata"), řekl listu Las Vegas Sun, že "pokud ví, tak Steven odešel". "Nevím o tom víc než vy, viděl jsem na internetu, že Steven řekl, že opouští skupinu. Nevím, na jak dlouho, nevím, jestli definitivně."

Tyler mu nezvedá telefony a nikdy nevolá zpátky. "Je tím nechvalně známý, už jsem se s tím naučil žít. Snažím se to přehlížet," dodal Perry. "Upřímně řečeno, v posledních měsících se snažím nezhoršovat to napětí, nechci, aby odvolával další vystoupení. Nechceme mu volat, aby se nenaštval ještě více."

Kytarista také uvedl, že hodlá hrát dál, ať s Stevenem Tylerem, nebo bez něj. "Opravdu vůbec nevím, jak to bude dál. Ale možná že najdeme někoho jiného, kdo bude zpívat..."

Aerosmith

Příběh Aerosmith sahá před rok 1970, kdy Steven Tyler hrál v kapele Chain Reaction. Začali coververzemi Beatles a Yardbirds. V roce 1970 hráli poprvé s Joem Perrym jako Aerosmith a brzy měli první rockové hity Walk This Way, Dream On, Mama Kin a Sweet Emotins. V devadesátých letech se přiklonili více k popu a s písněmi jako Crazy či Livin on the Edge oslovili další generace posluchačů. Aerosmith patří k nejdéle existujícím a nejslavnějším skupinám 20. století. 

Steven Tyler, který si v létě zlomil rameno a odvolal několik akcí, se po posledním vystoupení v Abú Zabí izoloval a s nikým nekomunikuje.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám