Hlavní obsah

Ruku kytaristy Black Sabbath zachránily kmenové buňky

Novinky, Stanislav Dvořák

Kytaristovi Tommimu Iommimu, který je autorem několika světově proslulých riffů, hrozilo, že by v budoucnu nemohl hrát. Jeho namáhaná ruka "stávkovala" a kytarista proto podstoupil léčbu kmenovými buňkami. Nyní se cítí dobře, sdělil BBC.

Článek

Tomi Iommi přišel už v dětství o dva konečky prstů a v pokročilém věku navíc začal mít problémy s klouby. To je pro kytaristu pohroma, která může i ukončit kariéru. Po léčbě ale kytaristovi prý prsty slouží a zase pravidelně hraje.

"Už jsem podstoupil léčbu kmenovými buňkami a teď prostě jen musím čekat. Trvalo to šest týdnů, cítím se skvěle," řekl Iommi.

Během rekonvalescence prý může hrát na kytaru, ale dává si pozor, aby ruku moc nepřetížil. Nosí jí zatím pro jistotu zavěšenou jako při zlomenině. "Když mi lidi podávají ruku, nechci ji stisknout," vysvětlil kytarista.

Žabomyší války s Ozzym

Iommi s Ozzy Osbournem založili v 60. letech kultovní formaci Black Sabbath a s hity jako Paranoid a Iron Man v podstatě odstartovali celý heavy metal. Dnes si ale nemohou přijít na jméno. Osbourne začátkem roku 2009 zažaloval Iommiho a chce vysoudit název jejich bývalé skupiny.

Název Black Sabbath používá jen Iommi, který si tuto značku v USA zaregistroval na sebe a ostatním členům tak skupinu de facto ukradl. Právně ovšem případ není tak jasný, musí ho vyřešit soud. Spojení Black Sabbath podle ostatních členů skupiny vymyslel basista Geezer Butler.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám